Helyi közélet

2014.06.26. 11:12

Kalandvágyból maradt Miskolcon

Miskolc - Fáy Ádám tősgyökeres miskolci, az Avason nőtt fel, nem is akart soha másutt élni.

Miskolc - Fáy Ádám tősgyökeres miskolci, az Avason nőtt fel, nem is akart soha másutt élni.Az Észak-Keleti Átjáró Egyesület alelnöke, az Agyagbanda, Esztenás és a Zivatar zenekarok oszlopos tagja.

- Soha nem akartam elmenni a városból, Miskolcon akartam maradni és maradtam is. Kalandvágyból! - árulta el az Észak-Magyarországnak Ádám, aki egy esztendeje immár boldog édesapa is. - Hogy miként jött a muzsikálás? 18 éves lehettem, amikor kitaláltam, hogy veszek egy gitárt. Nagymamám első reakciója az volt minderre: korai! Az egykori Vian klubban működő táncházba kezdtem el járni, ahol tulajdonképpen ott ragadtam. Egyébként semmi sem utalt arra, hogy zenész leszek, hiszen például nem jártam zenei képzettséget biztosító iskolába sem, nincs is zenei előképzettségem.

Ennek ellenére Fáy Ádám jelenleg három zenekarban is játszik, részben magyar népzenét.

- Alapvetően most már szaxofonozok, bár korábban leginkább pengetős hangszereken is játszottam - árulta el. - A moldvai csángók tánczenéje csakúgy közel áll hozzám - és játsszuk is - , mint a gyermektáncházas népzene.

Ádám sokat játszik az Agyagbandával a Diósgyőri Vár rendezvényein, de úgynevezett történeti zenéket is éltre keltenek a 2000 óta létező zenekarral.

Mindezek mellett az Átjáró Egyesület tagjaként azon is munkálkodik többek között, hogy Miskolcot élhetőbb, még inkább szerethetőbb helyé tegye. Olyan várossá, amelyet a fiatalok ne hagyjanak el, és nem csak azért, mert itt él a család, a barátok.

Tulajdonképen erről szól a csütörtökön kezdődő varbói Kertek Alatt elnevezésű fesztivál is, hiszen maga az esemény az Átjárósok KAMA Projektjének része (ha nem az egésze). Ádámék azért persze nem csak a miskolciakat várják, hanem a környékbelieket is, akik minden bizonnyal szép számmal kilátogatnak majd az elkövetkezendő három napban a településre: láthatják, hallhatják a KFT zenekart, de fellép a Korai Öröm, az Esztenás, a Guca Partyzans, és mások mellett a Classic Brass Quintet is.

- A Kertek Alatt egy kedves, kicsi, otthonos és családias fesztivál - fogalmazott Fáy Ádám. - Fesztiválok szerencsére bőven vannak a környéken, de ez hisszük, hogy más lesz.

ÉM-JLI


2014. június 26. (csütörtök) - 29. (vasárnap). Íme a részletes program »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában