Helyi közélet

2014.06.05. 13:20

Interjú: Nia Even

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Nia Even volt, aki többek között azt is elmesélte Szabinak, hogy női lemezlovasként nehezebb-e érvényesülni a Dj-társadalomban.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Nia Even volt, aki többek között azt is elmesélte Szabinak, hogy női lemezlovasként nehezebb-e érvényesülni a Dj-társadalomban.Szabi: Mikor és hogyan kerültél közel a zenéhez, és a lemezlovas szakmához?

Nia Even: A zene mindig része volt az életemnek, mint a hétköznapokban úgy a hobbiban is, mert táncoltam, társastánc, majd később mazsoretteztem. Az élet pedig úgy hozta, hogy sok dj-vel voltam körülvéve mind baráti, úgy párkapcsolati téren is. Mikor úgy döntöttem, hogy megtanulom, akkor nem volt vele tervem, nem terveztem, hogy fellépésekre fogok járni, kíváncsiság hajtott csupán. Aztán jöttek a felkérések és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy ez már nem csak hobbi.

Szabi: Ki az aki inspirált, és az alapokat megtanította?

Nia Even: Akitől az alapokat tanultam az az akkori párom, vőlegényem volt, ő tanított meg mixelni, akkoriban volt 18 éve,hogy a pályán tevékenykedett és dj-ként dolgozott. Ugyanakkor sokat tanultam a rezidensektől is, azoktól akik segítőkészek voltak, és megragadva az alkalmat szeretném elmondani, hogy nagyon tisztelem őket a munkájukért, hiszen nekik köszönhetjük, hogy az adott közönség milyen zenei irányzatra mozdul, mihez vannak hozzászokva, hogy a dj milyen warm-up-ot játszik ott tudja-e tartani a közönséget és szórakoztatni amíg a vendég dj be áll.

Szabi: Mint női dj mennyire könnyű vagy nehéz a szakmában szerinted érvényesülni?

Nia Even: Nő dj-két a szakma nagyon szélsőséges, vagy elfogadnak vagy nem, nincs arany közép út. Most lesz októberben 3 éve, hogy ezzel foglalkozom és mostanra sikerült elérni, hogy nem kapok pocskondiázó leveleket, hanem szinte csak dicséretet, az hogy mennyire tud egy nő érvényesülni a kitartástól függ, mert ha hisz benne hogy jó az amit csinál és valóban a közönségnek zenél, illetve alázattal van a szakma iránt akkor fel tudja építeni a kellő tiszteletet, és meg tudja szerezni a közönség szeretetét, kinézettől függetlenül.

Szabi: Várható-e a közeljövőben stúdiózás, és friss megjelenés?

Nia Even: Napokban fog elkészülni legújabb zeném, ezerrel dolgozunk rajta, alakítgatjuk formáljuk, hogy teljesen az én énemet tükrözze, majd nemsokára forgatunk hozzá egy kis videót ami a youtube csatorna számára készül, egy kis nyári bolondozással, benne 3 barátnővel, akik kiélvezik a nyarat. Stílusa edm lesz, amit én egyébként nagyon szeretek.

Szabi: Tervek amiket még meg szeretnél valósítani?

Nia Even: Nagyon sok tervem van még a jövőt illetően, ami szakmai és magán jellegű is. Szeretnék jobban külföldre orientálódni fellépéseket illetően, és még vár rám sok megjelenés, fellépés, utazás, közönség... egyszóval ennek szentelni az életem egy jelentős részét.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Nia!

Nia Even: Én is köszönöm Szabi! További sikereket Neked is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában