Helyi közélet

2014.06.24. 13:31

Fogadásból lett énekes

Miskolc - Győr, Komárom, Szolnok mellett egy miskolci ősbemutatóban is szerepet vállalt Cselepák Balázs. Interjú A Senki szigete rockopera főszereplőjével.

Miskolc - Győr, Komárom, Szolnok mellett egy miskolci ősbemutatóban is szerepet vállalt Cselepák Balázs. Interjú A Senki szigete rockopera főszereplőjével.

Tímár Mihály szerepében Cselepák Balázst hallgathatja meg a közönség A Senki szigete című rockoperában. Chinorányi István művének ősbemutatója – amely Jókai Mór Aranyember című regényéből született – a Művészetek Házában lesz június 28-án este 7 órától. Cselepák Balázst láthatták már a nézők több tehetségkutató műsorban és sok-sok szerepben a miskolci színházban.

- Hogyan is kezdődött?

Cselepák Balázs: - Úgy 6-7 éve és fogadásból. A gyöngyösi főiskolára jártam, és a barátaim azt mondták, nem mernék elindulni egy tehetségkutatón. Persze elindultam, s bár kiestem, de nagyon megfogott a színpad varázsa.

- Énekelt korábban?

Cselepák Balázs: - Legfeljebb a zuhany alatt. De ekkor elkezdtem tanulni, majd szerepek hosszú sora következett. 2008-tól rendszeresen főszerepet játszottam a 4-Dance Club Tánc és Musicalstúdió előadásaiban, aztán 2009-ben jelentkeztem a Miskolci Nemzeti Színház meghallgatására, ahol a Hotel Menthol előadásba kerestek szereplőket. Felvettek. Rengeteget tanultam, nagyon jó iskola volt. Aztán jött a kiugrás, a színház műsorra tűzte A nyomorultakat. Itt Enjolras diák szerepét énekelhettem, valamint megkaptam Jean Valjean tanulószereposztását. Négy évadot töltöttem Miskolcon. Jelenleg a győri és a komáromi lovasszínházhoz köt a szerződésem: játszom a Jekyll és Hyde-ban, a Sakk-ban, a Jézus Krisztus Szupersztárban.

- Most mégis Miskolcon láthatja a közönség. Miért látott fantáziát A Senki szigetében?

Cselepák Balázs: - Miskolci vagyok, ha sokat ingázom is más városokba, nem akarom elhagyni a várost. Másodszor: jó másfél éve megkeresett a szerző, Chinorányi István, hogy nincs-e kedvem elénekelni Tímár Mihály szerepét. Akkor még nem volt kész a darab. Felénekeltük a stúdióban, közben sokat változott is az alapanyag. Akkor fogott meg igazán, amikor a zenei alap mellett először szólalt meg élőben a basszusgitár és a dob. Akkora löketet adott ennek az egésznek, hogy újult erővel fogtam a munkához. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már itt a bemutató.

- Megszerette?

Cselepák Balázs: - Nagyon. Van egy-két dal benne, amely szinte a bőröm alá mászott. Jó a stáb is, a Diósgyőri Gimnázium diákszínpadának táncosai táncolnak, Varga Andrea, a miskolci színház színésze hallható Tímea szerepében, Noémi pedig a szintén miskolci Pethő Zsófia. Azt tudni kell, hogy nem színházi előadást, hanem koncertet hall majd a közönség, amelyben élő a zenekar: a Bíborszél.

- Miért koncertszerű az előadás?

Cselepák Balázs: - A stáb dön­tött így. Ez egy nagyon jó, ki­forrott zene, de a dramatur­giája még nincs készen. És így különleges is, ilyen még nem volt, hogy egy rockoperát koncertszerűen adjanak elő.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában