Helyi közélet

2014.06.09. 11:33

Fesztivál a bátraknak, a hősöknek

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Hősök Tere tréning előtt Hősök Tere Fesztivál! És nem csak a fővárosban!

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Hősök Tere tréning előtt Hősök Tere Fesztivál! És nem csak a fővárosban!Korábban írtunk arról, hogy a Hősök Tere program kétmodulos, 8 órás tréningjén megyénkbeli pedagógusok is részt vehetnek teljesen ingyen, az Észak-Magyarország segítségével. A június 25-ei tréningen azt tanulhatjuk meg, hogyan lehetünk a hétköznapokban bátrak, hogyan álljunk ki másokért, hogyan változtathatjuk meg a világot, és mindezt hogyan adhatjuk át könnyen és egyszerűen a fiataloknak is.

A Hősök Tere program szervezői azonban még a tréning előtt ízelítőt adnak a hősies gondolkodásból, hősies életmódból egy fesztivál keretein belül, melyet június 15-én rendeznek a fővárosban, a Budapest Parkban. Itt bárki megtudhatja, mi az a slam poetry, sőt kipróbálhatja magát ebben a műfajban. Új barátokat szerezhetünk a Közös Ülésen, a Vöröskereszt jóvoltából megismerhetjük a leggyakoribb balesettípusokat és elsősegélyt igénylő helyzeteket, találkozhatunk a Hősök Tere kezdeményezés ötletgazdáival, támogatóival, önkénteseivel, de részt vehetünk akár a Hős Caminon is.

Felforgatják

És mindeközben a szervezők 80 önkéntessel felforgatják a fővárost és a vidéki nagyvárosokat. Mindennapi helyzetekkel interaktív kísérlet formájában provokálnak ott, ahol aznap tömeg lesz, és ezt streamelik a Hello Hősök Fesztiválon, ahol a bulizók élőben nézik a közvetítést.

A fesztiválhoz csatlakozott a miskolci Szinvapark is, ahol a 2. emeleten az esti órákban egy nagy televízió segítségével követhetjük végig a fővárosi eseményeket, valamint a miskolci akciócsoport tevékenységét a foci vb két meccse közötti szünetben.

Veres László, a Szinvapark PR- és Marketingvezetője hangsúlyozta, szívesen állnak minden olyan kezdeményezés mellé, mely Miskolc és megye értékeit mutatja ba. A Hősök Tere program mindenképpen támogatandó kezdeményezés.

A tréningre pedagógusok jelentkezését várjuk az [email protected] címen.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában