Helyi közélet

2014.06.01. 22:25

Egykori MEAFC-labdarúgók találkozója

Miskolc - Az 1951-ben alakult MEAFC labdarúgó szakosztálya több évfolyamot átívelő léte alatt végig járta a bajnokságok valamennyi osztályát, miközben sok értékes játékost nevelt a magyar labdarúgásnak. A régi játszótársak nemrégiben találkoztak.

Miskolc - Az 1951-ben alakult MEAFC labdarúgó szakosztálya több évfolyamot átívelő léte alatt végig járta a bajnokságok valamennyi osztályát, miközben sok értékes játékost nevelt a magyar labdarúgásnak. A régi játszótársak nemrégiben találkoztak.A koronát 1966-ban sikerült feltenni, amikor is a MEAFC legjobb és legeredményesebb csapata megnyerte a megyei I. osztályt és ezzel feljutott az akkoriban nagyon erős színvonalú NB III-as bajnokságba, ahol szintén maradandót alkottak.

A régi szép emlékek felidézése és a hagyományok ápolása céljából Meggyes Gábor, az 1951-1972-es csapat kapitánya - nem mellesleg akkoriban 10335 fejeléssel világcsúcstartó – társaival együtt nemrégiben megszervezte az egykori MEAFC-labdarúgók I. Családi Találkozóját.

A régi játszótársak a néhai salakos futballpálya öltözőjénél találkoztak, ahol egy óra alatt sem tudtak betelni a viszontlátás örömével, melyben bizony nagy segítséget nyújtottak a név-kitűzők, hiszen az idő múlása bizony az öregfiúkat sem kímélte.

A program következő részében a mintegy 50 veterán focista feleségeikkel együtt átment a Miskolci Egyetem rektori dísztermébe, ahol az universitas vezetése nevében dr. Kovács Béla egykori rektor üdvözölte őket. A rektor köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a MEAFC minden időszakban az összetartás, a bajtársiasság, a sportszerűség példaképe volt, tagjai igazi közösséget alkottak, melyért a jelenlevőknek és a többieknek is köszönet jár.

A fogadás után csapat-fényképezésre került sor a főépület előtt, majd a többség elhelyezte a megemlékezés virágait dr. Dömötör Ferenc és dr. Kovács Gábor egyetemi tanárok síremlékénél.

A családi találkozó díszvacsoráját a miskolctapolcai Flóra Panzióban tartottuk meg, ahol az egymást váltó évfolyamok csapatainak sikereit bemutató diavetítés után többen egyetemi emlékekkel és történetek felidézésével járultak hozzá a bensőséges hangulathoz. A késő estébe nyúló esemény végén minden résztvevő megerősítette reményét és szándékát az ismétlésre, a mielőbbi viszontlátásra!

- Kuttor Barnabás, a MEAFC egykori játékosa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában