Helyi közélet

2014.06.17. 17:21

EFOTT: 8 helyszín, 160 fellépő

Miskolc - Július 15-20-ig a Miskolci Egyetem ad otthont az idei EFOTT-nak.

Miskolc - Július 15-20-ig a Miskolci Egyetem ad otthont az idei EFOTT-nak.

Várjuk az EFOTT-ot! - mondta az esemény keddi sajtótájékoztatón dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. - Azon dolgoztunk és dolgozunk, hogy fogadókész legyen a város az ilyen nagyszabású eseményekre. A fesztivál helyszíne és környezete fontos idegenforgalmi központja Miskolcnak, ezért biztos vagyok abban, hogy abszolút alkalmas lesz az EFOTT helyszínnek.

Vonzó lehet a környék is

A városvezető elmondta azt is, hogy július közepéig ugyan a miskolctapolcai strand nem készül el, azonban más látnivalók is vannak Miskolcon és környékén.

- Vonzó lehet a vendégek számára napközben Lillafüred, Diósgyőr, a Bükk, vagy akár a környező borvidékek is - tette hozzá, és megjegyezte azt is, hogy a vendégek segítségére lesz a helyi közlekedési vállalat is.

Prof. dr. Torma András, a házigazda Miskolci Egyetem rektora arról beszélt többek között, hogy az egyetem kiválóan alkalmas különböző rendezvények megszervezésére, ezért tavaly örömmel vette és fogadta a felkérést.

- A nyár a szórakozás a bulizás időszaka a fiatalok számára - fogalmazott. - Reményeim szerint én is itt leszek az egyetemen az EFOTT idején, már az első perctől. Hiszem, hogy a Miskolci Egyetem jó hírét is viszi és öregbíti az EFOTT és sokak számára lesz tény, hogy a Miskolci Egyetemnek van városa, Miskolcnak pedig van egyeteme.

Maszlavér Gábor, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának fesztiváligazgatója jónéhány érdekes számot is elárult az iei bulival kapcsolatban. Eszerint például 1200 fős stáb dolgozik az EFOTT-on azért, hogy zökkenőmentes legyen az esemény. Ugyanakkor: 16 hektáros területen építik fel a Miskolci Egyetemen a fesztivált, ahol 8 zenei helyszínen több, mint 160 előadóra válthatnak jegyet (és bérletet) az érdeklődők. A számtalan program mellett Maszlavér Gábor kiemelte a color partyt, a tour EFOTT-ot és az EFOTT társasjátékot is.

- Mint minden esztendőben, így Miskolcon is olyan állapotban adjuk majd át a fesztivál helyszínét, mint ahogyan azt átvettük - mondta a fesztiváligazgató. - Számunkra fontos a környezetvédelem, ezért például külön stáb felügyel a hulladékkezelésre, melyet természetesen szelektíven oldanak meg az EFOTT-osok.

A részletes programról, a jegyárakról, a beléptetésről és minden fontos tudnivalóról a fesztivál hivatalos honlapja, a www.efott.hu tájékoztat és ami még biztos: EFOTT 2014 Miskolc: "csak szabadon".



Teqball a DVTK-val, Curtis-szel és Zanzibárral

Magyar feltalálók új, futballalapú sportja a teqball - ezt is bemutatták az EFOTT miskolci tájékoztatóján. Mint kiderült: a kikapcsolódásra, testmozgásra és a technika fejlesztésére egyaránt alkalmas sporteszközt egy magyar gyökerű, de nemzetközi hátterű startup vállalkozás fejlesztette ki. A játékhoz elengedhetetlenül eszköz, a leginkább egy hajlított pingpongasztalhoz hasonlatos, 1,5x3 méteres teqboard már előrendelhető (a tervek szerint az év végéig kereskedelmi forgalomba is kerül). Ezt úgy alakították ki, hogy a labda mindig a játékos számára megjátszhatóan pattan.Az egyetemi parkolóban a Zanzibár zenekar (Rita és Miki), a DVTK (Bacsa Patrik és Eperjesi Gábor), Curtis (Majka "másik" fele) és Badalik Szabolcs strandfocista mutatta be teqball tudását, miközben a Tankcsapda zenekar - Lukács Laci nélkül - a diósgyőri focistákat látta el jótanácsokkal. Hogy mi lett a DVTK vs Curtis+Badalik meccs végeredménye nem derült ki számunkra, ám a fiúk fogadása szerint a vesztesnek a Tankcsapda koncertjén félmeztelenül kell majd az első sorban tombolnia.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában