Helyi közélet

2014.06.13. 09:25

Órákon át csak egy kutya dolgozott a Bosch-ban

Miskolc - Bombariadó miatt órákra leállt a termelés a Bosch miskolci gyárában, több ezer dolgozót tereltek ki a gyárból az épületek átvizsgálása miatt.

Miskolc - Bombariadó miatt órákra leállt a termelés a Bosch miskolci gyárában, több ezer dolgozót tereltek ki a gyárból az épületek átvizsgálása miatt.A munkavédelmi szerelés és a papucs nyakpasszal volt az új szexi tegnap délután Miskolcon a Szentpéteri kapuban és a belvárosban - sok embert láthattunk ilyen outfittel tanácstalanul sétálgatni vagy idegesen telefonálgatni, ha a környéken jártunk, vagy épp minket is kiküldtek a Bosch-ból, mert valaki jókedvében betelefonált, hogy bomba van a gyárban.

A délután fél négy magasságában érkező fenyegetést komolyan vették, minden dolgozót utasítottak a gyár elhagyására, akik első körben az épületek előtti parkolóban várták a fejleményeket. Mikor nyilvánvalóvá vált, hogy a történtek miatt órákra leáll a termelés, a dolgozók elindultak hazafelé, vagy épp ki merre tudott. Sokaknak ott kellett hagyni az autójukat, mert a slusszkulcsot sem volt érkezésük magukhoz venni, innen a szokatlan utcai szerelések is - a személyes tárgyakat legtöbben kénytelenek voltak az épületben hagyni. A hirtelen jött utasforgalom kezelésére pótló buszokat is bevetettek, melyek közvetlenül a Búza térig szállították utasaikat.

A munkatársak délután annak tudatában váltak el egymástól, hogy este tíz órakor mehetnek vissza a gyárba, valójában egy órával korábban sikerült befejezni az épületek átvizsgálását.

Az elmondottak alapján az átvizsgálást az is lassította, hogy egy azaz egy bombakereső kutyusnak jutott a feladat, hogy körbeszimatolja a gyárat, neki pedig fél óránként pihenni kellett - ez bevett gyakorlat ilyen esetekben. Kétségtelenül ő volt a nap dolgozója tegnap a gyárban, de innen látatlanban odaadnánk neki a hónap dolgozója címet is, üzenjük a vállalat marketingeseinek.

Értesüléseink szerint nem csak a miskolci gyárat érintette a bombariadó, mivel a fenyegető nem nevezte meg a helyszínt, nemes egyszerűséggel csak annyit mondhatott, hogy "bomba van a Boschba !". Az indítékra egyelőre nincs magyarázat, a lehetséges okok a gyárral szembeni vélt sérelme, a plusz szabadnap reménye, az alkohol, vagy az esti vb meccs, illetve ezek kombinációja lehettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában