Helyi közélet

2014.06.17. 08:50

Badgirls interjú

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere péntek este a Badgirls csapatából James Cole és Shabaam volt akik minden aktuális információt megosztottak a hallgatóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere péntek este a Badgirls csapatából James Cole és Shabaam volt akik minden aktuális információt megosztottak a hallgatóknak.

Szabi: Hogyan telt az elmúlt fél évetek?

Badgirls: Nem sokat unatkoztunk,szóval elég sűrű hónapok vannak mögöttünk,és lesznek a jövőben is, de nem panaszkodhatunk,mert azzal foglalkozunk amit igazán szeretünk csinálni.Márciusban 1 év után megszűntettük a Dj magazin nyomtatott kiadását.az okokról sokat tudnánk mesélni,de ezt már leírtuk, így most ebbe nem mennénk bele nagyon mélyen..Visszavezethető ez a fogyasztási szokások megváltozására, a gyors információhoz jutás igényére és médiapiaci viszonyokra. Áprilisban már csak digitálisan jelentünk meg,és ez az új site ( www.mdj.hu ) is be tudja tölteni azt a funkciót amit szánunk neki, sokkal naprakészebben, aktuálisabban lekövetni a szcéna történéseit. Ez is hoz majd olyan új energiát számunkra és a tágabb környezetünk számára, amivel alkalmazkodhatunk a folyamatos változáshoz és hitelesen tudunk ebben információt közvetíteni. Ezen kívül a keceli Koronától való búcsú után újranyitottuk a testvérklubot a kiskunhalasi DTD-t, ami mint üzemeltető számára egy új kihívás. A kecskeméti havi party-jaink mellett ez a fő rezidenciánk.

A korábbi közreműködés után, pedig mint fő szervező vettünk és veszünk részt, a Körös-Toroki Napok-ban, mellyel, egy klasszikus több színpados,  több zenei stílust átívelő “nagy fesztivál” is életünk része lett. De itt van még a bajai halfőző (dj) feszt is ami szintén  a nyár egyik üde színfoltja lesz. Nincs tehát megállás!

Szabi: Várható-e idén stúdió munka és friss megjelenés?

Badgirls: Ma produceri munka nélkül elképzelhetetlen nemzetközi DJ karrier, de szinte hazai is…  Ezért nyilván erre is kéne fókuszálnunk, ugyanakkor mi a klubüzemeltetésbe, a fesztivál és egyéb bulik szervezésébe no és a grafikai dolgainkba fektettünk és fektetünk nap mint nap rengeteg energiát. A zeneírásra-e mellett nem jut idő, mert azt is ugyanilyen fanatikusan napi 12-18 órában kéne művelni, ahogy az előbbieket. Minket ezek a területek inspirálnak és vannak benne sikerélményeink, másokat a zene készítés. A DJzéshez persze jó lenne és nincs kizárva a kollaboráció, de egyenlőre ez a 3.4. rangú dolog, mert nem jutna rá időnk.  A DJ pultban 16 év után saját zenék nélkül is tudunk maradandót nyújtani, ott a zene szeretete, az inspiráció a heti zene kutakodásból éppúgy, mint a közönség visszajelzéseiből, vagy mások szetjeit hallgatva. Ezért foglalkozunk még mindig szinte az összes dologgal, mert folyamatos feltöltődést, energiát kapunk, a mindig megújuló e-zenei világ által és a fellépéseink során. Mindegy, hogy egy Sasha előtt a legkomolyabb deep houseokkal, vagy egy kis kocsmában pár száz embernek játszunk, ahol a magon kívül el kell adni, ott kell tartani az átlag embert is. Ugyanolyan kihívás és inspiráló a mai napig amikor pl a 90-es évek houseaival és dinamikus techekkel az utóbbi bulikban is sikerül önmagunkat adni, és még meg is röfögtetni azokat is, akik nem ilyen zenét hallgatnak.

Szabi: Tervek?

Badgirls: Amit elkezdtünk az évek alatt projecteket folytatni, és minden héten a DJ pultban állva feltöltődni a zene és a közönség által. Nyáron szinte az összes komolyabb fesztiválon is megtalálhatóak leszünk.És még valami..Ha nem lenne inspiráló a folyamatosan megújuló zenei világ, már rég abbahagytuk volna, illetve, ha nem lenne a barátság, már rég szétváltunk volna, a sikereink tulajdonképpen a bónusz mindezekért. Zene és barátság nélkül nem működne a dolog! Röviden ennyi!

Szabi: Köszönöm Srácok!

Badgirls: Köszönjük Szabi és Hajrá Szinva Rádió!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában