Helyi közélet

2014.06.06. 18:58

ÁSZ ellenőrzés: hiba Bodrogkisfaludon

Bodrogkisfalud - Nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak 2012-ben a bodrogkisfaludi önkormányzatnál a belső kontrollrendszer kialakítása, állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata, amelyet tegnap hoztak nyilvánossága.

Bodrogkisfalud - Nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak 2012-ben a bodrogkisfaludi önkormányzatnál a belső kontrollrendszer kialakítása, állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata, amelyet tegnap hoztak nyilvánossága.A vizsgálat az önkormányzat belső kontrollrendszere kialakítására, egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működésére koncentrált ez alkalommal. A cél az volt, hogy többek között megállapítsák: „a belső ellenőrzés szabályos működése biztosította-e az önkormányzatnál a közpénzfelhasználás szabályosságát, hozzájárult-e az értéket teremtő rend követelményének érvényesüléséhez”.

A vizsgálat megállapította, hogy részben megfelelők voltak ugyan a kontrolltevékenységek, de nem volt megfelelő a kontrollkörnyezet, a kockázatkezelési rendszer, az információs és kommunikációs rendszer, valamint a monitoring rendszer kialakítása.

A körjegyző többek között nem készítette elő a vagyongazdálkodási rendelet módosítását, nem határozta meg az egyes kockázatokkal kapcsolatban a szükséges intézkedéseket, és azok teljesítése folyamatos nyomon követési módját, nem gondoskodott az elektronikus közzétételi kötelezettség teljesítéséről, tájékoztatta lapunkat az ÁSZ.

A megállapítások alapján a polgármesternek intézkedési tervet kell összeállítani. A tervezett intézkedéseknek alkalmasnak kell lenniük a feltárt hiányosságok, szabálytalanságok megszüntetésére, a mulasztások következményeinek kezelésére. Az intézkedési terv végrehajtását az ÁSZ utóellenőrzés keretében ellenőrizheti.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában