Helyi közélet

2014.06.09. 21:24

A szentté avatott királylány

Sárospatak - Az 1231 Pünkösdjén szentté avatott Erzsébetre emlékeztek Sárospatakon a hétvégén.

Sárospatak - Az 1231 Pünkösdjén szentté avatott Erzsébetre emlékeztek Sárospatakon a hétvégén.Aki a hétvégén Sárospatakon járt, hirtelen a 13. században találta magát. Itt rendezték ugyanis a XXII. Szent Erzsébet Ünnepet. A hagyományos, kosztümös felvonulás és történelmi játék keretében Erzsébet életének egyes fejezetei elevenedtek meg. Dr. Szabó Iréntől, a Szent Erzsébet Történelmi Társaság elnökétől megtudtuk: Árpád-házi Szent Erzsébet Sárospatak szülötte. A város évente visszatérő rendezvényével az 1231 Pünkösdjén szentté avatott királylányra emlékeznek. Szeretnék ugyanis, ha az ő személye ismertebb lenne, és ha az ünnep sok turistát vonzana a városba.

Pünkösdvasárnap és – hétfőn több mint ezer zarándok érkezett Sárospatakra. Ők hétfőn részt vettek a Bazilikában Erzsébet szentté avatásának 779. évfordulója tiszteletére rendezett szentmisén, majd a körmenet végén gyalogos zarándoklat indult a Szent Erzsébet Úton Kassára.

Részletek a keddi Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában