Helyi közélet

2014.06.24. 16:09

A Magyar Munkáspárt miskolci pártszervezetének közleménye

Miskolc - A Magyar Munkáspárt miskolci pártszervezetének tagjai aggódva figyelik a városunkban kialakult helyzetet! Elutasítjuk a fajgyűlöletet az emberek megkülönböztetését vallási, világnézeti, vagy bőre színe alapján!

Miskolc - A Magyar Munkáspárt miskolci pártszervezetének tagjai aggódva figyelik a városunkban kialakult helyzetet! Elutasítjuk a fajgyűlöletet az emberek megkülönböztetését vallási, világnézeti, vagy bőre színe alapján!

Ezért nem értünk egyet a miskolci önkormányzat 2014. május 8-án elfogadott rendeletével, amely az úgynevezett nyomortelepek felszámolásáról szól, amelyet az érintettek megkérdezése nélkül módosítottak.

A nyomortelepek fokozatos felszámolásával, a túlzsúfoltság csökkentségével egyetértünk, de az elfogadott, az úgy nevezett nyomortelepek felszámolásáról szóló határozat diszkriminatív, hátrányosan érinti a telepen élőket!

A Miskolc város vezetése ne akarjon Miskolc városból XXI. századi deportáló várost csinálni!

Továbbá azzal sem tudunk egyetérteni, hogy Miskolcról száműzzék, és teljes reménytelenségbe taszítják a munkanélküli családokat.

Nem lehetünk tétlen és hallgatag szemlélők! Ma a cigányság, és holnap kik következnek? Mi tisztességes emberi életet akarunk a cigány kisebbségnek, és minden miskolci lakosnak!

Elsősorban nem a cigány lakosság felelős a kialakult helyzetéért, hanem az 1989-ben bekövetkezett tőkés rendszerváltás, a KAPITALIZMUS.

A tőkés rendszerváltás után az egymást váltó tőkés kormányok, és az egymást váltó Miskolc város vezetői eladták az állami ipart, a kereskedelmet stb...

Pillanatok alatt megszűntek a magyar gazdaságot húzó, jelentős exportot termelő, több százezer dolgozót foglalkoztató nagyüzemek. Köztük a Lenin Kohászati Művek, Diósgyőri Gépgyár, Ganz – MÁVAG, December 4 Drótművek, Üvegipari Művek Üveggyár, Pamutfonóipari Vállalat, Borsodi Szénbányák Vállalat – Lyukóbánya, Kavicsbánya Vállalat stb...

Tönkretették a mezőgazdaságunkat is. Ennél fogva Miskolcon is az elmúlt 25 évben az életszínvonal visszaesett. A társadalmi különbségek óriásává nőttek.

Kik a felelősek az elmúlt 25 év rombolásáért, a tömeges munkanélküliségért?

Elég legyen abból, hogy az önkormányzati választások előtt, a miskolci városvezetéséért versengő pártok hecckampányt folytatnak, rasszista, gyűlölködő beszédeket mondanak!

Cigányellenes közhangulatot alakítanak ki, a miskolci lakosságot egymás ellen uszítják. Így várost nem lehet építeni!

Elsősorban értékteremtő munkahelyekre van szükség!

A cigányságnak, és minden munkanélküli miskolci lakosnak, Biztos munkát, Biztos jövedelmet, Biztos jövőt, és tanulási lehetőséget kell teremteni.

Elég a szavakból, tettekre van szükség!

Felszólítjuk Miskolc város vezetését, hogy a nyomortelepek felszámolásához kapcsolódóan gondoskodjon egy átfogó szociálpolitikai program megvalósításáról, amely elfogadható módon rendezi az érintett családok helyzeté!

- Fülöp József Istvánné, Munkáspárt Miskolc város pártszervezetének elnöke -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában