Helyi közélet

2014.05.16. 15:39

Ullmann Mónika: Azt szereti, amit aznap játszik

Miskolc - Országos ismertsége után Miskolcon is hamar megszerette a közönség Ullmann Mónikát.

Miskolc - Országos ismertsége után Miskolcon is hamar megszerette a közönség Ullmann Mónikát.Nem véletlen, hogy már az első itt töltött évadát követően beszavazták olvasóink a lapunk által alapított Az év színésze díj döntőjébe, és idén is esélyes arra, hogy elnyerje a közönség abszolút szimpátiáját. A szavazás lezárása előtt kértük az évad értékelésére a művésznőt.

– Nagyon örülök, ez egyfajta visszajelzés a munkámat illetően. Előadásról előadásra érzem a közönség elismerését, és valószínűleg azért is érzem magam nagyon jól Miskolcon, mert érzem, hogy szeretnek. Több időt is töltök immár a városban, nemcsak az előadásokra és próbákra korlátozódnak a napjaim, hanem beülök kávézókba, éttermekbe, ahol találkozom az emberekkel.

Hogy ki lesz a győztes, azaz ki nyeri el a közönségdíjat, Ullmann Mónika szerint kevésen múlik. Az évadot viszont nem szívesen értékeli, mint mondja, nem érzi tisztének. Szívesebben beszél arról, hogy neki mik voltak a kedvencei.

– Én mindig azt szeretem a legjobban, amit legutoljára bemutatunk. Igaz ez a Veszett fejsze nyelére, de a Kézről kézre is nagyon fontos és kedves darab számomra. A kopasz énekesnőt mindannyian szeretjük, és nemcsak a társulatra, a közönségre is igaz ez. Éppen ezért nagy öröm, hogy két évadban is játszottuk. Kedvenc szerep? Mindig azt szeretem, amit épp aznap este játszom.

Nagy közönségsiker volt a nemrégiben utoljára bemutatott Chicago is – vetjük fel.

– Beszéltem olyannal, aki kilencszer jött el megnézni. A végére kialakult egy törzsközönség – mondta.

Mi lehet a darab sikerének titka? – kérdeztük, mire Ullmann Mónika határozottan azt mondta: celebgyártás és tehetségkutatók – erről szól ma a világ, ez foglalkoztatja a fiatalok egy jelentős rétegét, és ez a darab tökéletesen rímel erre.

– Nyelvezetében is közel áll a fiatalokhoz, a zenéje fantasztikus, és a prózai részek mondanivalóját is közel érezhetik magukhoz – tette hozzá.

És ha már a daraboknál tartunk, ebből az évadból kiemeli még a Tanítónőt és a Sirályt, mindkettőt remek előadásnak tartja, de a Béres Attila rendezte Woyzeck is nagyon jól sikerült szerinte.

– A négyszögletű kerek erdőt is jónak tartom. Jó látni, hogy felnőtt emberek mennyire szeretik és mekkora odaadással játsszák ezeket a szerepeket. Ettől igazán jó egy darab – hangsúlyozza.

ÉM-UM


Lezártuk az Év színésze szavazás első fordulóját, így kiderült, ki az a hat színész, aki indulhat a végső győzelemért. Szavazzon Ön is >>>


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában