Helyi közélet

2014.05.22. 11:53

ShizuKa interjú

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere ShizuKa volt, aki többek között a New Level Empire lemezlovasa is.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere ShizuKa volt, aki többek között a New Level Empire lemezlovasa is.Szabi: Mikor és hogyan kerültél közel a lemezlovas szakmához? Igaz, hogy a karriered hamarabb indult el külföldön mint idehaza?

ShizuKa: A zene széles ismeretét gyerekkoromban kaptam a családomtól, a klasszikustól egészen a kemény rockig. Gimnáziumban kezdődött a szakma iránti vonzalom, de akkor még csak barátok zenélgettünk együtt mókából. Nem is vettem túl komolyan, bár akkor már gyüjtöttem a pénzem a CDJkre, keverőre stb. Valahol mégis tudatos volt.

Slam Jr. és Kühl mixei nagyon megfogtak, ezen a zenei vonalon indultam el. Ausztriában hallották egy mixem és meghívtak Bécsbe a Donau Inselre, a Práterbe, Goa rendezvényekre, azóta is jó kapcsolatot ápolok a szomszédokkal, vissza járó vendég fellépő vagyok.

Szabi: A New Level Empire dj-je vagy,hogyan jött a közös munka,és milyen a csapat tagjának lenni?

ShizuKa: Indultam több DJ versenyen is, itthon Newl több ilyen rendezvényen is jelen van, innen a barátság, ami később közös munkába torkollott. A New Level Empire egy LiveAct formáció, így jöttem a képbe. 2007 óta foglalkozom Ableton szoftverrel, ami egy ilyen produkcióban színesítheti a hangzást, dalok készítésére alkalmas és a színpadi munkában is nagy segítség. 2013-ban a zenekar alapítója Newl keresett meg ezzel az ötlettel, amire természetesen igent mondtam. Krajczár Peti egy zseni, nagyon örülök, hogy megismerhettem. Sokat tanulok tőle és ebből a zenekari felállásból is. Zola pedig a nők bálványa Vidáman telnek a stúdiózások, a próbák és a koncertek. Szeretek velük együtt dolgozni.

Szabi: Mint női dj mennyire könnyű vagy nehéz a szakmában szerinted érvényesülni?

ShizuKA: Szerintem ez nemtől független dolog. Persze fontos, hogy legyen egy style, de a szakmai tudás nagyon fontos. Sokáig éreztem, hogy nehéz. De soha nem szabad feladni az álmaid. Szorgalmasan, kitartással, alázattal el lehet érni a célokat, csak elszántnak kell lenni.

Szabi: Számos országban pörgetted már a lemezeket,melyek voltak azok a fellépések,amelyek a mai napig kellemes emléket őriznek benned?

ShizuKA: Van pár.. Thaiföldön a Luciferben játszottan, ahol fantasztikus hangtechnika volt. Görögországban a közönség és a szervezés volt csillagos ötös. De az osztrák Goa partikat is szerettem, a rajzolt térképekkel együtt.:)

Szabi: Várható-e a közeljövőben friss megjelenés?

ShizuKa: Jelenleg egy új szoftwert tanulok, ez minden szabadidőmet lefoglal. A New Level Empire-rel most jelent meg a Wanna Get Over című dalunk. Vannak új dalaink is, de egyenlőre csak a koncerteken hallható. Közben dolgozok a saját albumomon is.

Szabi: Tervek amiket még meg szeretnél valósítani?

ShizuKa: Amit jelenleg tanulok, azt szeretném kivitelezni sok sok sok fesztiválon.:)

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Petra és további sikereket!

ShizuKa: Köszönöm szépen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában