Helyi közélet

2014.05.06. 13:27

Nézőpont: Pénz beszél

<em>Az Uzsoki kórházban, külön osztályon elindították a fizetős szolgáltatást. Aki igénybe vette, alighanem üdvözli a lehetőséget, a pénzéért megkapta azt a szolgáltatást, amire vágyott: a millión fölüli pénzéért protézist, várakozás nélkül, türelmes, figyelmes „szolgáltatókkal". Ők is jól jártak, s mindenki, aki között osztódott a bevétel</em>.&nbsp;<strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Az Uzsoki kórházban, külön osztályon elindították a fizetős szolgáltatást. Aki igénybe vette, alighanem üdvözli a lehetőséget, a pénzéért megkapta azt a szolgáltatást, amire vágyott: a millión fölüli pénzéért protézist, várakozás nélkül, türelmes, figyelmes „szolgáltatókkal". Ők is jól jártak, s mindenki, aki között osztódott a bevételSzalóczi Katalin jegyzete.Mégsem gondolom, hogy sokan követnék a példát. Sem a kórházét, sem a VIP-betegekét. Már csak azért sem, mert kevesen engedhetik meg maguknak Magyarországon, hogy lemondjanak a tb-finanszírozott ellátásról, s aztán zsebből fizessék ki, ami ha nem is úgy, de „járna". Jellemzőbb, hogy aki plusz szolgáltatásokra tart igényt, s megvan hozzá a „tehetsége", hogy megválassza, kioperálja, mely szobát kapja, az vagy a megfelelő orvos zsebébe dugja a borítékot, vagy kapcsolati tőkéjére alapozva megkeresi a megfelelő csatornát. Túl sok kórház aligha gazdagodna meg a VIP osztályából, legalábbis a Dunától keletre.

Korrektebb volna, ha nem a kórházon belül szelektálnák a betegeket, hanem a havonta befizetett biztosítást arányosítanák a szolgáltatások elvárt színvonalához, illetve ahhoz: ki mit tesz az egészségéért – vagy éppen annak ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában