Helyi közélet

2014.05.30. 09:23

Megijedhetett az egyetemista fiú, ezért vette elő a bicskáját

Miskolc - A „késes" egyetemista védője a jogos védelmi helyzet megállapítására tesz indítványt.

Miskolc - A „késes" egyetemista védője a jogos védelmi helyzet megállapítására tesz indítványt.Vádat emelt a megyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt egy 22 éves egyetemistával szemben – számoltunk be róla néhány nappal ezelőtt.

A főügyészség tájékoztatása szerint a fiatalember egy tavaly márciusi éjszakán az egyik életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérleteen lányokkal akart ismerkedni, közben összetűzésbe keveredett egy másik egyetemista fiúval, aki nehezményezte, hogy az ő barátnőjére is szemet vetett. A főügyészség közlése szerint a biztonsági emberek a két fiatalembert kikísérték a szórakozóhely elé, ahol előbb dulakodni, majd verekedni kezdtek. A vádlott ekkor elővett egy hét centis pengehosszúságú bicskát, amivel ellenfelét felsőtestén, fején, nyakán megszúrta, megvágta. Az egyik szúrás a bordák között másfél centire hatolt be. A főügyészség a büntetlen előéletű egyetemistával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Dr. Gyulai Ákos, a fiatalember védője szerint védence jogos védelmi helyzetben cselekedett, hiszen ugyan a bántalmazásában egyedül a későbbi sértett vett részt, de ő nem volt egyedül, két barátja és a barátnője is jelen volt az incidensnél, akik afféle „lelki támogatást" nyújtottak a másik fiúnak. Az ügyvéd úgy látja, megvalósult a „szituációs védelmi helyzet", hiszen védencét éjjel a testi épségét veszélyeztető támadás érte, így jogában állt a rendelkezésére álló bármilyen eszközzel védekezni, ezért a jogos védelmi helyzet megállapítására tesz indítványt a törvényszéken.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában