Helyi közélet

2014.05.20. 16:40

Közlemény - MSZP: Pereces-patak - Gondok lehetnek esőzéskor

Miskolc - A Pereces-patak mederfelújítási beruházásához csatlakozva Miskolc önkormányzata vállalja, hogy a most felújítás alatt álló szakaszon – még a munkálatok befejezése előtt – rendbe teszi a patakba nyíló csapadékvíz-elvezető árkokat, s ahol szükséges, újakat épít. Erre tett javaslatot Bazin Géza, a városrész szocialista önkormányzati képviselője kedden, a helyszínen megtartott tájékoztatóján.

Miskolc - A Pereces-patak mederfelújítási beruházásához csatlakozva Miskolc önkormányzata vállalja, hogy a most felújítás alatt álló szakaszon – még a munkálatok befejezése előtt – rendbe teszi a patakba nyíló csapadékvíz-elvezető árkokat, s ahol szükséges, újakat épít. Erre tett javaslatot Bazin Géza, a városrész szocialista önkormányzati képviselője kedden, a helyszínen megtartott tájékoztatóján.Elmondta: a svájci alaptól elnyert pályázati pénzből finanszírozott beruházás – melynek értéke mintegy 40 millió forint – a Pereces patak egy szakaszát érinti, 2 kilométer hosszan. A patakmeder felújítása ugyanakkor kevés, ha a város nem teszi rendbe a csapadékvíz-elvezető árkokat is. Mivel ezt már utólag nem lehet beépíteni a pályázatba, saját forrásból kell megoldani, ám – véleménye szerint – minél hamarabb.

A gond az, hogy ha a patakmederbe bevezető csatornákat nem tisztítják ki, akkor nagyobb esőzés esetén a víz kifolyik az útra, a házak mellé. Van olyan hely, például a Bollóalja u. 37-39. számú ingatlan mögötti rész, ahol nincs is csapadékvíz-elvezető árok, nincs, ami az erdőből lezúduló vizet elvezesse. Így pedig értelmét veszti a patakmeder-tisztítási beruházás, hiszen azt éppen azért teszik rendbe, hogy megvédjék az ott élő emberek ingatlanjait, a közterületet a víztől.

Ráadásul – mutatott rá – ha nagy mennyiségű hordalékot hoz le az erdőből a víz, az, ha a vízzel együtt kilép a csatornából, akár még műtárgyakat is veszélyeztethet, például a Debreczeni Márton térről lejövő, a patak felett áthúzódó szennyvízvezetéket.

Kéri tehát, hogy az illetékesek minél hamarabb intézkedjenek.

- Bazin Géza önkormányzati képviselő, MSZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában