Helyi közélet

2014.05.12. 19:22

Két idős hölgy 12 milliós adománya

Borsod-Abaúj-Zemplén - Hol volt, hol nem volt, egy napon dr. Csiba Gábor kórházigazgatót felhívta egy öreg néne telefonon...

Borsod-Abaúj-Zemplén - Hol volt, hol nem volt, egy napon dr. Csiba Gábor kórházigazgatót felhívta egy öreg néne telefonon...Nos, lássuk, a mese folytatását!

– Az idős hölgy feltette a kérdést: ő és a testvére felajánlanának egy összeget a kórház számára, van-e rá mód? Elmesélte: kettesben élnek egy megyénkbeli faluban, s úgy gondolták, elég öregek már ahhoz, hogy az életük folyamán összegyűjtött pénzecskéjüket oda ajándékozzák, ahol jó helyen tudják. Úgy döntöttek: ha lehet, ennek a kórháznak, az itt kezelt betegek gyógyításának segítésére ajánlanák fel. Mondhatom, rendesen meglepődtem. Azt válaszoltam, hogy természetesen, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórháznak van egy alapítványa, amely szívesen fogadja az adományokat, amelyeket az alapító levélben rögzített célokra fordíthatunk. Rákérdeztem, mekkora összegről van szó. A hölgy válasza azonban nem egy konkrét szám volt, hanem az: egy kis időt kér, míg megszámolják. Magamban úgy gondoltam, lesz vagy száz-százötven ezer. Néha-néha eszembe jutottak a különös adományozók, azonban ahogy teltek a napok, egyre kevésbé bíztam a jelentkezésükben – vallja be a főigazgató főorvos –, bár a kíváncsiság munkált bennem.

A teljes történet a keddi Északban és az eszak.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában