Helyi közélet

2014.05.19. 11:09

Játékos Városjárás - Ez ám a gazdag múlt! A színházról mesél egész Miskolc…

Miskolc - Játékosan járták a várost, közben a templomtól a teátrumig mindenhová eljutottak.

Miskolc - Játékosan járták a várost, közben a templomtól a teátrumig mindenhová eljutottak.Ezúttal a Miskolci Nemzeti Színház volt Miskolc legnépszerűbb társasjátékának, az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Játékos Városjárásnak a központjában.

Körbe, körbe

Idén nyolcvan csapat jelentkezett a felhívásra, akik ötfős csoportokban vágtak neki a nyolc helyszínnek, hogy ott játékos, ismeretterjesztő, logikai és más feladatokat oldjanak meg, melyeken keresztül még jobban megismerhették a miskolci színházat, annak meghatározó, legendás alakjait. A játékos kedvű csoportok reggeltől estig látogatták a játék helyszíneit, és igyekeztek megoldani a kapott feladatokat. Közben megfordultak a Herman Ottó Múzeumban, a Művészetek Házában, a Galériában, a Színészmúzeumban, és körüljárták a Miskolci Nemzeti Színházat is.

A teátrum művészbejárójánál a színház témakörében készült keresztrejtvényt kellett megfejteniük, odabenn más megpróbáltatások is vártak rájuk. A baráti társaságokból, középiskolásokból, családokból álló csoportoknak például le kellett rajzolniuk Shakespeare portréját – egészen „érdekes" képek születtek –, a nagyszínpadon egy-egy darabhoz kellett kiválogatniuk az odaillő jelmezeket vagy a társalgóban „beugrószerűen" kellett előadniuk egy-egy jelenetet.


A "Tutálibe" csapata a DVTK vasárnapi kupadöntőjéről sem feledkezett meg


Veres Zsombort és Szunyogh Örsöt a Földes gimnázium csapatának két tagját két Shakespeare-portré megalkotása között szólította meg munkatársunk. A fiúk elmondták, hogy Szűcs Tamás, a gimnázium magyar tanára hívta fel a figyelmüket a városjárásra, s mivel érdeklődnek a színház és a színjátszás iránt, szívesen jelentkeztek. Örs elmesélte, tagja a gimnázium színjátszó körének is, így számára természetes volt, hogy részt vett a versenyen. Mint mondták, azért élvezték nagyon a városjárást, mert így alkalmuk volt olyan helyekre is eljutni a színházban, ahová nézőként soha sem pillanthattak be, eközben megismerték az épület és a miskolci színjátszás történetét.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában