Helyi közélet

2014.05.30. 13:20

Interjú: Jay Lumen

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a magyar világutazó Jay Lumen volt, aki minden fontos információt megosztott a miskolci hallgatókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a magyar világutazó Jay Lumen volt, aki minden fontos információt megosztott a miskolci hallgatókkal.

Szabi: Hogyan telt az elmúlt fél éved?

Jay Lumen: Szerencsére elég sok minden történik általában velem rövid idő alatt, úgyhogy fél évet átfogóan már nehéz lenne mindent elmondanom. Volt egy elég komoly Ázsiai turné két részletben, amiben volt Kína És Korea is. Kínában a két legnagyobb club-ban játszottam ami eléggé kuriózum, hiszen ott ismét nagyon gyerekcipőben jár az underground elektronikus zene. Ahogy a helyi szervezők mondták velem indult el újra a techno éra Kínában. Játszottam az M2-ben Shanghaiban és a Catwalk-ban Guangzhou-ban ez Kína két legismertebb clubja, és mindkét fellépés nagyon jól sikerült az emberek vették a zenét és öröm volt teltház előtt fellépni. Imádták az új hangzást, szóval rendben volt minden. Koreában a Club Octagon-ban is szintén nagyon jó buli volt és nagyon sokan voltak, szóval nem panaszkodhatom. De nemrég voltam Londonban az Egg cluban ami a Fabric mellett az a hely ami felkarolja ezt a fajta zenei stílust, és ott olyan 3/4 havonta szoktam zenélni, szinte a második otthonomnak tekintem. :) Ezenkívül volt még Németország, Spanyolország, Dominika, egy Ausztrál turné valamint Egyesült Államok is a fél évben. Idén Ősszel pedig ismét lesz egy amerikai turné, nyáron pedig jön az ibizai régió ahol azért sok minden lesz idén. Ibizán a Space és a Boom szerepel a naptárban ahol a szezonban kétszer játszom majd.

 

Szabi: Mi újság a zenék terén?

Jay Lumen: Májusban jelent meg az új kislemez ami picit inkább tech/house-os, könnyedebb hangvételű lett, és nem annyira kemény mint az előtte lévők voltak. A Sasha Carassi-val közös zene pedig majd 4 hónapon át beatport top 10-ben volt, szóval azt gondolom, hogy egy örökzöld techno zenét sikerült alkotnunk amit nagyon sok mindenki pörgetett. Az új kislemezre pedig többek között Adam Beyer és Nick Curly is pozitív üzenetet fogalmazott meg felém. :) Ezek mellett készítettem egy remixet Green Velvet-nek ami elég nagy dolognak mondható, hisz az országból senki, de még talán Európából is nagyon kevesen készítettek neki remixet. Amúgy nyáron lesz a megjelenése a dalnak. Visszatérve picit Carassi-hoz vele is van tervben őszre egy kislemez kiadása, szóval van mit csinálnom úgy gondolom, nincs okom unatkozni.

Szabi: Ha nem techno, akkor milyen az a zene amit hallgatsz vagy netán játszol is? Ugye volt már tőled hallható deep-es mix is amit az mr 2-nek készítettél.

Jay Lumen: Ez nagyon ritka,hogy ilyet játszom, hiszen én általában főidőben zenélek így techno és hosue az amit hallhat leginkább tőlem a közönség. Egy két Jay Lumenes deep néha becsúszik de azt is speciális verzióban, speciális helyen és ponton rakom bele a mixbe. Imádom a deep-et, de nem fő időbe való egy partyn, viszont sokan talán nem tudják, hogy sok filmzenét és szinfónikus zenét, pop rock-ot, breakbeat-et is meghallgatok, egyszóval mindenevő vagyok,és ez tartja talán tisztán a fülemet a produceri munkához, hogy sokrétű impulzus ér, ezáltal pedig én is kreatívabb tudok lenni.

Szabi: Egyéb tervek?

Jay Lumen: Stúdiózás és a fellépések töltik ki az időm nagy részét, így ezek lesznek a nyáron is középpontban. Az összes hazai fesztiválon láthat majd a közönség, és remélem sok mindenkinek örömet tudok szerezni egy remek Jay Lumen buli után. Minden információ a facebook fan page oldalamon elérhető addig is!

Szabi: Köszönöm Jay!

Jay Lumen: Én köszönöm Szabi! Sok sikert Neked is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában