Helyi közélet

2014.05.15. 13:34

Hová lettek a nebulók?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Van olyan iskola, ahol már a két tannyelvű képzés sem elég vonzó.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Van olyan iskola, ahol már a két tannyelvű képzés sem elég vonzó.

Az is baj, ha túl sok a gyerek, de az is, ha túl kevés. Miskolc egyes általános iskoláiból el kellett utasítani az újonnan beiratkozókat, máshol pedig a két tannyelvű osztályba sem jelentkezett elég gyerek. Mint arról korábban írtunk, az általános iskolákban április 28-29-30-án tartották a leendő első osztályosok beíratást.

A Selyemréti Általános Iskola (mely a következő tanévben valószínűleg református lesz) épp 3 gyermeket keres még angol két tannyelvű osztályába, hogy meglegyen a minimális 14 fős létszám. Bodó Pálné igazgatótól megtudtuk, a másik osztályba sem jelentkeztek túl sokan, mindössze 13-an. Az igazgató a csekély érdeklődésnek több okát is látja: a demográfiai hullámvölgyet, azt, hogy a körzetbe tartozó óvodák 16 gyereket visszatartottak azzal, hogy még nem iskolaérettek, és hogy a szülők inkább az egyházi iskolákat választják az államiak helyett. Ebben az évben már a két tannyelvű képzés sem volt elég vonzó, tette hozzá.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában