Helyi közélet

2014.05.28. 21:08

Hét dalkör utazik Csillebércre

Szikszó - Nagy közönségsikert aratott az "Újra szól a dal" címet viselő Nyugdíjas Dalkörök Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Találkozója.

Szikszó - Nagy közönségsikert aratott az "Újra szól a dal" címet viselő Nyugdíjas Dalkörök Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Találkozója.A jeles eseményt május 23-án immár hagyományosan, Szikszón az Inkubátorházban rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége. Pósa Lajos, az elmúlt évszázad elején élt költő, dalszerző gondolataival ("Mi szép a dal, ha szárnyra kél! Lágyan susog, mint a levél. ") köszöntötte Teszárovics Miklós, az érdekvédelmi szövetség elnöke a megjelent szépszámú dalkört és közönséget. Szikszó immár harmadszor adott helyet, lehetőséget arra, hogy a megye nyugdíjasai ilyen nagy számban találkozhassanak, és töltsenek el színvonalas szórakozással egy tartalmas napot. Ahogy fogalmazott: „először a 3 évvel ezelőtt, a szintén Szikszón megtartott Nemzedékek Találkozója alkalmával élvezhettük a város vendégszeretetét. Az elmúlt évben elfogadva Füzesséri József polgármester felajánlását, szerveztük meg ezt a rendezvényt, mégpedig a hagyományépítés szándékával, azzal, hogy minden évben Szikszó teremt lehetőséget a Nyugdíjas Dalkörök Megyei Seregszemléjének”.

Emléklapok, oklevelek

Túl azon, hogy egy igazi tartalmas kikapcsolódás részesei lehettek a résztvevők/, megfelelő bemutatkozási/fellépési lehetőséget biztosított az érdekvédelmi szövetséghez tartozó nyugdíjas klubokban működő dalkörök számára. Másrészt a Nyugdíjasok Országos Szövetsége dzsembori keretében Csillebércen, szeptember 4-től, 7-éig rendezi meg a Szenior Dalkörök Országos Fesztiválját. A dalkörök produkcióit szakértő zsűri (Fazekas Erzsébet, a Miskolci Egressy Béni Zeneiskola tanára, zsűrielnök; Murvainé Bodnár Ildikó, az Egressy tanára, karvezető és Sebők Gyula, dalénekes) bírálta el. A műsorvezetésről Füzesséri Fanni és Szakács Gergely gondoskodott.

Füzesséri József polgármester örömét fejezte ki, hogy ismét, és most már hagyományosan Szikszó adhat otthont e seregszemlének.

A színpadon szereplők, produkcióik elismeréséül az alkalomra készült díszes emléklapot vették,a továbbjutók oklevelet is. A zsűri a szeptemberi csillebérci országos megmérettetésre az alábbi dalköröket juttatta tovább:· „Rozmaring Asszonykórus” Rudabánya; az „Arany Ősz” Nyugdíjas Klub „Búzavirág” Dalköre, Kurityán; az Ózdi Nyugdíjas Klub „Ózdi Szívek” Énekegyüttese; az „Őszi Napsugár” Nyugdíjas Klub Énekkara, Halmaj; az „Őszirózsák” Nyugdíjas Klub Dalköre, Szikszó (akik szereplésük jutalmául Füzesséri József felajánlása alapján Velemi üdülésben is részesültek); „Nyitnikék” Népdalkör, Sajóivánka; Fügödi Nyugdíjas Klub Dalárdája.

SZI-BGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában