Helyi közélet

2014.05.06. 10:41

"Gyorsítósáv": lesz-e folytatás?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Hivatalos privát egészségügyi szolgáltatásért egyelőre mehetünk az Uzsokiba. Már ha...

Borsod-Abaúj-Zemplén - Hivatalos privát egészségügyi szolgáltatásért egyelőre mehetünk az Uzsokiba. Már ha...

Aki írásban lemond a közfinanszírozásról, és magánbetegként a szolgáltatást meg is tudja fizetni, soron kívüli ellátást kap a budapesti Uzsoki úti kórházban, ahol az elmúlt hónapokban több mint százmillió forintért vásároltak privát szolgáltatást. (Mint kiderült, a legtöbben a milliós protézisbeültetésekért fizettek.) A kórház vezetői azzal érveltek: muszáj volt belevágniuk a fizetős szolgáltatásba, mivel a közfinanszírozási plafon miatt ma Magyarországon egyetlen kórház sem képes annyi beteget ellátni, amennyit egyébként a méretei, a felszereltsége lehetővé tenne.

A Magyar Kórházszövetség közgyűlésén az igazgatók kimondták: az állami intézményeken belül mielőbb ki kell alakítani a fizetős részlegeket. Vajon „mifelénk" gondolkodnak-e ebben?

Kérdéseinkre dr. Csiba Gábor és dr. Tiba Sándor főigazgató főorvosok válaszoltak. Utóbbitól megtudtuk: a Miskolci Semmelweis Kórházban 1-2 ágyas VIP kórtermeket már vannak a szülészeten: saját vizesblokkal, tévével, napi 5 ezer forintért, számla ellenében. Ezek számát szeretnék a jövőben bővíteni.

A teljes cikk a keddi Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n olvasható.

ÉM-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában