Helyi közélet

2014.05.29. 21:24

Gyanúsítás pró és kontra

Miskolc - "Meggyanúsították Halmai Gyulát, a miskolci MSZP legfontosabb káderét" - áll abban a közleményben, amelyet Soós Attila, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője adott ki csütörtökön.

Miskolc - "Meggyanúsították Halmai Gyulát, a miskolci MSZP legfontosabb káderét" - áll abban a közleményben, amelyet Soós Attila, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője adott ki csütörtökön.Mint írja: "...2010 végére az új miskolci városvezetés, egyebek mellett azzal szembesült, hogy a Miskolc Holding Zrt 17,6 milliárd forintos saját tőkéjéhez képest 30,2 (!) milliárd forintos kötelezettségvállalást halmozott fel. Most, 2014. májusának végén, Halmai maga vallotta be a nyilvánosság előtt, hogy ezen a héten Debrecenben gyanúsítottként hallgatták meg, egy több milliós ügyben."

Mint ismert: dr. Kriza Ákos polgármester még 2010-ben 74 ügyben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. Ezek között volt a korábbi holdingos vezetők életbiztosításban kifizetett béren kívüli juttatása is. "A nyomozó hatóság, majd az ügyészség is - bűncselekmény hiányában - már lezárta az ezzel kapcsolatos nyomozást. Ezek után a polgármester pótmagánvádat nyújtott be. A bíróság első fokon itt is megállapította, hogy nem történt bűncselekmény, a polgármester azonban ez ellen is fellebbezett, így június 4-én tárgyalják másodfokon. Ennek az ügynek az egyik részletében, egy szerződéssel kapcsolatban történt a gyanúsítottként való kihallgatásom hétfőn Debrecenben" - mondta lapunknak Halmai Gyula. Hozzátette: meghallgatása ellen panasszal élt, mert meggyőződése, hogy politikai nyomásra gyanúsították meg. Mint fogalmazott: ez az önkormányzati választás előjátéka.

Soós Attila azonban azt írja közleményében, hogy Halmai Gyula képtelen elfogadni a független magyar bűnügyi hatóságok álláspontját, csapkod és kapkod, a nyilvánosság fórumaiban vádaskodva vagdalkózik.

ÉM-NSZR


Miskolc - Egy 2005-ös! MIK-es megbízási szerződéssel kapcsolatban hétfőn gyanúsítottként hallgattak meg Debrecenben. tovább »

Miskolc - 2010. március 15-én, az MSZP végső bukása előtt néhány héttel, dr. Halmai Gyula, a miskolci szocialisták legfontosabb kádere, a Miskolc Holding Zrt. akkori elnök-vezérigazgatója, a Parlamentben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában