Helyi közélet

2014.05.28. 17:16

Frakcióvezetők mondták a 150 millió kapcsán

Miskolc - „Rendkívüli közgyűlés: szabad az út a stadionépítés előtt" címmel tartott sajtótájékoztatót dr. Kiss János és Molnár Péter, a FIDESZ, illetve a KDNP miskolci frakcióvezetője.

Miskolc - „Rendkívüli közgyűlés: szabad az út a stadionépítés előtt" címmel tartott sajtótájékoztatót dr. Kiss János és Molnár Péter, a FIDESZ, illetve a KDNP miskolci frakcióvezetője.Előbbi megköszönte a csapatnak, a játékosoknak, hogy 2014-ben futballtörténelmet írtak Diósgyőrben, hogy tőlük nem csak két kupadöntőt kaptak a drukkerek, hanem megfizethetetlen élményeket is. Rövid visszatekintésében elmondta, hogy „2010-ben egy NB II-es csapatot örököltünk a szocialistáktól, továbbá egy olyan stadiont, ami nemzetközi mérkőzések mérkőzések megrendezésére alkalmatlan volt”. Dr. Kiss János kijelentette: a várható nemzetközi szerepléshez rövid távon pénz, hosszú távon pedig stadion is kell.

Ehhez csatlakozva Molnár Péter elmondta, hogy a most megszavazott 150 millió forintos támogatással, és az ezen a héten megkezdődött új atlétikai centrum építésével minden akadály elhárult a Diósgyőri stadion 4,5 milliárd forintos fejlesztése elől, és abbeli remények adott hangot, hogy a következő szezon nemzetközi meccseit már saját, „négycsillagos stadionjában” játszhatja a DVTK. A frakcióvezető arra is kitért, hogy a közgyűlési döntést egyedül a Fidesz-KDNP frakció támogatta teljes létszámban, és kifejette, hogy nem tud egyetérteni azokkal az MSZP-s politikusokkal, akik „miközben a pártjuk választási programjában a stadionfejlesztés elleni harc szerepel, saját szavazatukkal sem állnak ki a csapat mellett, mert a szavazás idejére köddé válnak, vagy kávézgatnak a büfében”.

A reggeli eseményekre és a fenti sajtótájékoztatóra reagálva közlemény adott ki az MSZP, amelyet Földes Norbert frakcióvezető jegyzett. Ebben nehezményezik, hogy a kedd este összehívott közgyűlés anyagát csak szerdán reggel 7 órakor az ülés kezdetén kapták meg, és, hogy megismerhessék, tárgyalási szünetet kértek. „Ezt 8 percben határozta meg a polgármester. 8 percet adott a DVTK jövőjére. Ám ezt is sikerült megkoronázni azzal, hogy a 7. percben szavazást rendelt el, tudván, hogy a szocialista frakció tagjai még a folyosón tanácskoznak a napirendről” - áll a közleményben. Az ügyben tartott FIDESZ és KDNP közös tájékoztatóhoz annyit fűztek hozzá, hogy nincs olyan épeszű ember Miskolcon, aki azt gondolja, hogy a szocialisták ne támogatják DVTK Európa Ligában való indulását, illetve kérték, hogy a stadiont ne hozzák fel példának, hiszen 4 éve egy kapavágás sem történt Diósgyőrben, félévente viszont lelkesen bejelentik, hogy most már tényleg kezdődik az építkezés.

ÉM


Közlemény - MSZP: Tiszteletet a DVTK-nak!Miskolc - Kriza Ákos szerdán ismét bebizonyította, hogy alkalmatlan a város vezetésére. Kedd este hívott össze ma reggel 7 órára egy közgyűlést. Ezen nem kisebb dologról, mint a DVTK jövőjéről kellett dönteni. tovább »

Miskolc - Az európai szintű csapat építéséhez 150 millió forintot és új stadiont kap a DVTK. tovább »

Miskolc, 2014. május 28., szerda (MTI) - Százötven millió forinttal támogatja a DVTK labdarúgócsapatát nemzetközi szereplés esetén a miskolci önkormányzat, amely erről szerdai rendkívüli ülésén döntött többségi szavazással - közölte Kiss János és Molnár Péter, az önkormányzat Fidesz-, illetve KDNP-frakciójának vezetője sajtótájékoztatón. tovább »

Miskolc - Két feltétel teljesülése esetén 150 millió forintot ad a miskolci önkormányzat a DFC Kft.-nek. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában