Helyi közélet

2014.05.20. 08:13

Folyamatos önellátás Harsányban

Harsány - Szabó Gergely Harsány polgármestere május 13-án megtekintette az önkormányzati sertéstelepen nevelkedett hízók feldolgozását, a közétkeztetést ellátó községi konyhán.

Harsány - Szabó Gergely Harsány polgármestere május 13-án megtekintette az önkormányzati sertéstelepen nevelkedett hízók feldolgozását, a közétkeztetést ellátó községi konyhán. Az intézményvezetővel és élelmezésvezetővel folytatott megbeszélés során kérte, hogy önkormányzati növénytermesztésből, valamint állattenyésztésből fakadó előnyöket, például a jelentős mennyiségben rendelkezésre álló sertéshús, a modern, egészséges étkeztetési elvek figyelembe vételével, maximálisan használják ki, hogy ízletes, változatos a településen élők korosztályainak megfelelő ételeket készíthessenek.A harsányi önkormányzat 2011. év elején, az országban az elsők között, önerőből kezdte el a községi önellátás megvalósítását. Sertéstelepet hoztak létre.

Az állattartás mellett az önkormányzat 2011. tavaszán szántóföldi –és konyhakerti növénytermesztésbe kezdett. Jelenleg 8 hektár területen gazdálkodnak. A település a sertéshús és zöldségfélék előállítása terén önellátónak tekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában