Helyi közélet

2014.05.29. 14:27

Erőszak a négy fal között - Bűnmegelőzési konferencia Miskolcon

Miskolc - A családon belüli erőszak látenciájának csökkentésére, illetve a szakmai tapasztalatok bővítésére a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvánnyal közösen bűnmegelőzési konferenciát szervezett 2014. május 16-án.

Miskolc - A családon belüli erőszak látenciájának csökkentésére, illetve a szakmai tapasztalatok bővítésére a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvánnyal közösen bűnmegelőzési konferenciát szervezett 2014. május 16-án.A képzés célja a rendvédelemben, valamint a szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek képessé tétele volt a családon belüli erőszak felismerésére, a konfliktusok kezelésére, az áldozatok felkutatására és a problémák megoldására.

A konferencián előadást tartottak:

  • Sümegi Csaba r. főhadnagy, aki az ideiglenes megelőző távoltartás gyakorlati végrehajtásáról, korlátairól, a helyszíni feladatokról, valamint a felmerülő nehézségekről számolt be a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területére vonatkozóan.
  • Szögedi Dalma klinikai szakpszichológus a gyermekbántalmazás következményeit ismertette, valamint a gyermekrajzokban megtalálható pszichés jegyekről, a felismerés lehetőségeiről tartott előadást.
  • A Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat elnöke Urbán Erika családszociológus az általuk működtetett krízisközpontot mutatta be, ahol a súlyosan bántalmazott embereket rejtenek el bántalmazójuk elől.
  • Dr. Kassai Tamás gyermek-traumatológus a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Gyermek-traumatológiai Osztály főorvosa a fizikai gyermekbántalmazás és az elhanyagolás jeleiről, tüneteiről beszélt.
  • Kovácsné Leskó Anna r. őrnagy, a Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a kapitányságon közel egy éve működő gyermekbarát meghallgató szoba tapasztalatairól számolt be.
  • A színvonalas, bűnmegelőzési szakmai konferenciát több mint 100 fő érdeklődő részvétele mellett tartották.

    - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában