Helyi közélet

2014.05.17. 10:34

Barátai is mind visszavárják Bencét

Miskolc - Osztálytársai ki akarják venni a részüket az eltűnt ongai fiú kereséséből.

Miskolc - Osztálytársai ki akarják venni a részüket az eltűnt ongai fiú kereséséből.Mindenkivel jóban van, mindenki kedveli", mondták az Andrássy Gyula Szakközépiskola 11-dikesei, a szombaton éjjel az ongai tavaknál eltűnt 17 éves fiú, Lencsés Bence osztálytársai. Közülük három sráccal beszélgetett munkatársunk Bencéről – Veres Tamással, Strázsa Bence Tiborral és Mitró Tamással –, de mindannyian csak jót tudtak elmondani róla.„Év elején érkezett, de nagyon hamar beilleszkedett. Korábban Egerben tanult, ahol kézilabdázott, de egy sérülés miatt kénytelen volt abbahagyni", mesélték. Bencét hamar elfogadták a fiúk, erősítette meg az osztályfőnöke, Keresztes Lászlóné. „Segítőkész, tisztelettudó gyerek, biztos, kiegyensúlyozott családi háttérrel. Vidám fiú, központi figurája a közösségnek. Az osztálykiránduláson, egy hete is ő volt a társaság középpontjában, és a ballagás előtt, a dekorációnál is irányította a többieket", mondta az osztályfőnök.

Osztálytársai hétfőn reggel tudták meg, hogy szombaton éjjel Bencének nyoma veszett. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy kiment az ongai tavakhoz a barátnőjéhez, ahonnan hajnali kettőkor indult vissza, de nem érkezett haza, holott közel laknak a tóhoz, és az utat is jól ismeri. „A gyerekek azonnal menni akartak, hogy segítsenek a keresésben, de akkor azt mondták a rendőrök, hogy nincs rá szükség. Ők azonban mindenképpen tenni akartak valamit, mert a legrosszabb ebben az egészben a tétlen várakozás", tette hozzá Keresztes Lászlóné.

A srácok több mint ezer példányban nyomtatták ki Bence fotóját, amit oszlopokra, hirdetőtáblákra ragasztottak, és minden nap osztogatnak a városban.

ÉM-SZP


14.05.2014 | A Miskolci Rendőrkapitányság 05010/6125/2014.ált. számon, körözési eljárás keretében vizsgálatot folytat a képen látható Lencsés Bence 17 éves ongai lakos eltűnése ügyében.

14.05.2014 | Miskolc, Onga - 2014. május 10-én szombaton éjszaka Lencsés Bence ongai 17 éves fiú egy baráti társasággal az ongai tavakon tartózkodott. Az ott lévők elmondása szerint vasárnap hajnal 2 órakor elindult hazafelé teljesen egyedül. Ettől az időponttól számítva nyomtalanul eltűnt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában