Helyi közélet

2014.05.14. 18:48

Az Avasra szabott törvény

Miskolc - Egy hónapon belül 90 lakást ürít ki a miskolci önkormányzat – ígéri dr. Kriza Ákos.

Miskolc - Egy hónapon belül 90 lakást ürít ki a miskolci önkormányzat – ígéri dr. Kriza Ákos.A hétfőn elfogadott végrehajtásról szóló törvény módosítása gátolta volna a miskolci fészekrakós lakások kiürítését, hiszen az a devizahitelesekre vonatkozó kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról döntött. Csöbör Katalin (Fidesz) országgyűlési képviselő azonban egy módosító indítványt adott be, amit ugyancsak elfogadott a parlament, ez tulajdonképpen az avasi fészekrakós ügyre szabott javaslat volt. Vagyis: a devizahitelesek esetében, ahol az árverési vevő vagy átvevő a helyi önkormányzat, ki lehet költöztetni a lakókat.

Csöbör Katalin szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, ennek köszönhetően szeptemberre megszűnhet Miskolcon a fészekrakós probléma. Dr. Kriza Ákos polgármester is ezt erősítette meg: az OTP-s követelés megvásárlása óta 32 lakást már kiürítettek, 58 esetében májusban-júniusban lezárulhat a végrehajtás, azaz egy hónapon belül 90 lakást átvehet a város. „Ezekből kiköltöztetjük a lakókat, akik zavarják a város rendjét” – fogalmazott.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában