Helyi közélet

2014.05.09. 07:46

A másodfok sem kegyelmezett a volt zsaruknak

Miskolc - A törvényszék is bűnösnek mondta ki a kábítószer-kereskedelemmel vádolt volt rendőröket.

Miskolc - A törvényszék is bűnösnek mondta ki a kábítószer-kereskedelemmel vádolt volt rendőröket.Enyhítette a másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék a Miskolci Járásbíróság korábbi ítéletét, és négy-négy év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre és ugyanilyen időtartamra szóló közügyektől eltiltásra mérsékelte annak a két volt rendőrnek a büntetését, akiket azzal vádolt a főügyészség, hogy Budapestről speedet szállítottak Miskolcra, hogy itt haszonnal értékesítsék.

A törvényszék is bizonyítottnak vette, hogy az ügy három vádlottja – a korábban a ferihegyi repülőtéri rendőrőrs állományába tartozó, de az ügy hatására leszerelt rendőrőrmester és egyikük miskolci ismerőse – megegyezett abban, hogy összedobják a pénzt, amiből a rendőrök Budapesten speedet vesznek, majd Miskolcra szállítják, ahol a harmadrendű vádlott – akit a törvényszék három év börtönre ítélt – majd értékesíti azt.

A törvényszék megállapítása szerint a grammonként 1700 forintért vásárolt drogot itthon 2500 forintért adták el, s 2009 elejétől 2011 tavaszáig összesen fél kiló anyagot szállítottak Miskolcra.

Bár a két egykori rendőr – akik korábban huzamosabb időt töltöttek előzetes letartóztatásban és jelenleg is lakhelyelhagyási tilalom alatt állnak – felmentés végett fellebbezett a járásbíróság korábbi ítélete ellen – következetesen azt állítva, hogy semmi közük nem volt a harmadrendű vádlott által vitt narkóbolthoz, akinél lebukásakor speedet nem, csak cannabist találtak – a törvényszék a vádhatóságnak az ítélet helyben hagyására vonatkozó indítványát fogadta el.


ÉM-SZP

Előzmények:

Miskolc - Hamarosan befejeződik a kábítószer-kereskedéssel vádolt volt rendőrök ügye.

Miskolc - Perük a nyár végén folytatódik, addig lakhelyelhagyási tilalom alatt állnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában