Helyi közélet

2014.04.01. 15:47

Választás 2014 | MSZMP-tagság: pró és kontra

Miskolc - „Megdöbbenve és felháborodva olvastuk az egyik országos napilapban, hogy Sebestyén László, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje MSZMP-tag volt” – mondta keddi sajtótájékoztatóján Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakciójának vezetője és dr. Tompa Sándor, a frakció tagja. Hozzátették: amennyiben az újságban bemutatott tagkönyv valós, mélyen elítélik Sebestyén Lászlót.

Miskolc - „Megdöbbenve és felháborodva olvastuk az egyik országos napilapban, hogy Sebestyén László, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje MSZMP-tag volt” – mondta keddi sajtótájékoztatóján Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakciójának vezetője és dr. Tompa Sándor, a frakció tagja. Hozzátették: amennyiben az újságban bemutatott tagkönyv valós, mélyen elítélik Sebestyén Lászlót.„Nem párttagsága miatt, hanem azért, ahogy volt MSZMP-tagként a kommunistákról beszél, ír, illetve felszólal a parlamentben” – hangsúlyozták. Azt is elmondták: a bemutatott dokumentum szerint Sebestyén László 1983-ban lépett be a pártba, a szocialisták szerint, akkor , amikor már nem volt kötelező. „A tagkönyvben még egy dátum szerepel: 1988. Ekkor, a világpolitikai helyzetre való tekintettel, összeírták a párttagokat, akik dönthettek, maradnak, vagy sem az MSZMP-ben. Sebestyén László még akkor is a tagságot és nem, az akkor már szárnyait bontogató reformköröket választotta” – ismertették. A szocialisták szerint Sebestyén László megtévesztette a választóit, ezért felszólították, lépjen vissza a jelöltségtől.

Lapunk megkérdezte az ügyről Sebestyén Lászlót is, aki szerint mindez a szocialisták Ron Werber-i kampányának a része, és ígéretet tett, hogy a kampány után mindenre válaszol.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában