Helyi közélet

2014.04.08. 11:10

Választás 2014 | Leköszönő borsodi képviselők – szép emlékekkel

Borsod-Abaúj-Zemplén - Milyen érzéssel fogadja, hogy kimarad a parlamenti munkából? – tettük fel a kérdést.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Milyen érzéssel fogadja, hogy kimarad a parlamenti munkából? – tettük fel a kérdést.Dr. Nagy Kálmánt (KDNP) még 6-án este kértük a válaszra. „Picit ideges vagyok, de minden választásnál ideges voltam, függetlenül attól, hogy jelölt voltam, vagy sem. Tiszta szívemből azért izgulok, hogy azok folyathassák a megkezdett munkájukat, akik eddig is vezették a kormányt. Mert akkor én sem dolgoztam hiába az elmúlt 8 évben, és azelőtt." – mondta.

Mile Lajos (LMP): – Szenvedélyesen szeretek foglalkozni a közélettel. Hálás voltam, hogy az elmúlt ciklusban újabb 4 évig parlamenti képviselőként tehettem ezt. Aki erre adja a fejét, számolnia kell azzal, hogy egyszer csak vége szakad. Szó se róla, volt boldogabb időszaka is az életemnek, de semmi dráma. Örülök, hogy vannak LMP-s képviselők, akik bejutottak, s gratulálok a győzteseknek,.

Dr. Zsiga Marcell (Fidesz): „Büszkén és megtisztelve érzem magam, hogy négy évig képviselhettem városomat az Országházban. Az elmúlt négy évben elkezdtük Magyarország megújítását, azért dolgozva, hogy újra legyen hite és önbecsülése a vidéki embereknek. Személyes sikeremnek is érzem a 112-es Egységes Segélyhívó Rendszer kelet-magyarországi központjának Miskolcra települését és a Takata beruházását."

Tamás Barnabás, Putnok polgármestere 2010-től volt országgyűlési képviselő: „Szép emlékeim vannak a parlamenti négy évről, hiszen rendbe tettük az országot. Én magam is megszavaztam, hogy kevesebb képviselő üljön a parlamentben, a költségvetés miatt. Mert így haladhat előre az ország.

Molnár Oszkár, Edelény polgármestere az előző parlamentbe függetlenként került be. Idén döntenie kellett, és a polgármesteri hivatást választotta: – Egy kicsit érdekes volt felelősség és izgalom nélkül szavazni – fogalmazott. – Hogy indultam-e volna, ha nem változik a törvény? Lehet. Sokat morfondíroztunk a feleségemmel, de sok edelényinek is az volt a kívánsága, hogy maradjak itthon. Ezért úgy döntöttem: a polgármesteri székért indulok újra.

Dr. Simon Gábor (MSZP): „Az Országgyűlésben eltöltött több mint egy évtized meghatározó korszaka volt az életemnek. Három választáson vagyok túl, mindegyiken jelentős többséggel jutottam a parlamentbe. Ezt utólag is köszönöm a szavazóimnak. Szerettem minden percét, de a jövőben helyben szeretnék foglalkozni a város ügyeivel" – mondta.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában