Helyi közélet

2014.04.14. 14:35

Pirostojás expresszt indít a lillafüredi kisvasút

Miskolc, 2014. április 14., hétfő (MTI) - Pirostojás expresszt közlekedtet április 19-én, a húsvét vasárnapját megelőző napon az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja (LÁÉV), amely kicsiket és nagyokat egyaránt vár első húsvéti programjára - tájékoztatta az erdészeti társaság az MTI-t.

Miskolc, 2014. április 14., hétfő (MTI) - Pirostojás expresszt közlekedtet április 19-én, a húsvét vasárnapját megelőző napon az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja (LÁÉV), amely kicsiket és nagyokat egyaránt vár első húsvéti programjára - tájékoztatta az erdészeti társaság az MTI-t.A Pirostojás expressz, amely korántsem gyorsvonati, hanem inkább biciklisták diktálta sebességgel közlekedik, az Ortástető állomásig közlekedik a kisvasút Mahócai szárnyvonalán.

A különvonat utasai a bükki ébredő természetet láthatják Ortástetőig, ahol "Erdész nyuszi" meglepetése várja a kicsiket.

Visszaindulás után a szerelvény a Csanyik-Erdei Iskola állomásig közlekedik, itt rövid séta után a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskola területén folytatódik a program. Bemutatkoznak az iskola gazdasági udvarának új lakói, illetve a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó kézműves foglalkozással és számos más érdekességgel várják az utasokat.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában