Helyi közélet

2014.04.11. 18:26

Ongai gimnazista lett a Málik Roland-díjas

Miskolc - Polák Péter, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium végzőse érdemelte ki a Málik Roland-díjat a Deákpoézis versenyen.

Miskolc - Polák Péter, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium végzőse érdemelte ki a Málik Roland-díjat a Deákpoézis versenyen.Zemlényi Attila, a Műút folyóirat főszerkesztője elmondta, elképesztő egybeesés, hogy a nyertes ongai, hiszen Málik Roland, az Ecuadorban, tragikus balesetben fiatalon elhunyt költő és író is ongai születésű volt.

A középiskolai verspályázatra több mint száz diák adta be alkotását, a közel 500 műből a zsűri egyhangúan választotta nyertesnek Polák Pétert. A díjat – 100 ezer forintot – pénteken adták át a nyertesnek a Teleki Tehetséggondozó Kollégiumban. Az eseményt szakmai beszélgetés és műhelymunka, nyitott felolvasás követte. Zemlényi Attilától megtudtuk, a díjat – egy neve titokban tartását kérő tudós felajánlásaként – az idén első alkalommal osztották ki, de bízik benne, hogy lesz folytatás.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában