Helyi közélet

2014.04.16. 09:11

Nyereséges lett a TVK

Budapest, 2014. április 15., kedd (MTI) - Eredményesen zárta az elmúlt évet a Mol csoporthoz tartozó tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Nyrt., a vegyipari cég részvényeseinek összesen 6 milliárd 201 millió forint osztalékot fizet - közölte a társaság keddi közgyűlését követően az MTI-vel.

Budapest, 2014. április 15., kedd (MTI) - Eredményesen zárta az elmúlt évet a Mol csoporthoz tartozó tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Nyrt., a vegyipari cég részvényeseinek összesen 6 milliárd 201 millió forint osztalékot fizet - közölte a társaság keddi közgyűlését követően az MTI-vel.A tájékoztatás szerint a közgyűlés elfogadta a társaság 2013. évi magyar számviteli törvény előírásai alapján készített egyedi, valamint a nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerint készített konszolidált éves beszámolóját és az üzleti jelentéseket.

Pethő Zsolt, a TVK vezérigazgatója a tavalyi évről szóló beszámolójában kiemelte, hogy a társaság a 2013. évet 10,7 milliárd forintos üzleti eredménnyel és 5,6 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta.

Mint mondta: kedvezően alakult számukra a külső környezet, annak ellenére, hogy az európai piacokon még visszafogott javulást tapasztaltak.

Megemlítette a közgyűlésen, hogy az új Downstream program keretében növelték a cég energia-hatékonyságát, csökkentették a karbantartási költségeket, árbevétel növelő akciókat dolgoztak ki és a termékportfóliót is racionalizálták.

Szólt arról is, hogy a butadién-beruházás az ütemezés szerint halad, és a terveknek megfelelően 2015. elején megkezdődhet a próbaüzem.

A közgyűlés határozata értelmében a TVK igazgatósága saját részvényt vásárolhat.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában