Helyi közélet

2014.04.02. 13:13

Nézőpont: Strand show

<em>Az építész úr elvitte a showt. Ez jutott hirtelen eszembe hétfőn, a miskolctapolcai strand építése kapcsán megrendezett fórumon, amikor a létesítményt tervező építész a terveket vázolta. Ha összejön, amit megálmodott, valóban nagy durranás lesz a tapolcai strand</em>. <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.&nbsp;

Az építész úr elvitte a showt. Ez jutott hirtelen eszembe hétfőn, a miskolctapolcai strand építése kapcsán megrendezett fórumon, amikor a létesítményt tervező építész a terveket vázolta. Ha összejön, amit megálmodott, valóban nagy durranás lesz a tapolcai strand. Juhász-Léhi István jegyzete

Elhúzható tető, tavirózsa-medencék, leereszthető óriásvászonra vetített film, amit a vízből nézhet majd a közönség. Nem sorolom, tényleg parádés tervek.

Legutóbb akkor néztem ekkorát, amikor kiderült, hogy nincs „chipes óra", hanem immár karszalag van a Barlangban. Aztán pedig akkor, amikor a szokásos évi rekon­strukció után váltottam jegyet kedvenc tapolcai létesítményembe: pöpecül felújítottak és kicseréltek mindent, amit kellett. Dagadt is a mellem a városon kívülről érkezettek előtt. „Tudunk mi, ha akarunk!" – néztem körbe, mint Lali az Éjjel-nappal Budapestben.

Az állam leesett a következő látogatásom alkalmával, amikor közölték, hogy az addigi jegy háromszorosát fizessem, mert megszűnt a szauna jegy. „Mi van?" Most sem értem, miért kellett kifizetnem a szauna zsuga mellé egy felnőtt belépőjegy árát, ha csak izzadni akartam. Persze mindegy, kifizettem. Mindez azért jutott eszembe, mert ami most Miskolctapolcán körvonalazódni látszik, tényleg nagyot szólhat, ám mindehhez sok mindennek össze kell jönnie, mert nem elég, hogy felhúznak egy gyöngyszemet. Parkolni, enni-inni kell és hozzáértő személyzetre is szükség van.

Aztán nézhetünk a tavirózsa-medencéből, mint a moziban...


Miskolc - Idén augusztusban adhatják át a tapolcai strand első ütemét.

Miskolc - Ütemezetten halad a 2004-ben bezárt strand újjáépítése.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában