Helyi közélet

2014.04.11. 14:53

Lezárt ügyek: kábított, majd lopott társával a táncosnő

Ózd - Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal az ózdi nővel szemben, aki három évvel ezelőtt egy ausztriai bár dolgozójaként társával alkalmi partnerüket elkábította, majd több millió forintjától megfosztotta.

Ózd - Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal az ózdi nővel szemben, aki három évvel ezelőtt egy ausztriai bár dolgozójaként társával alkalmi partnerüket elkábította, majd több millió forintjától megfosztotta.Jelentős értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság F. Renáta 34 éves ózdi lakos ellen, aki a rendelkezésre álló adatok szerint huzamosabb időn keresztül az ausztriai Welsben lévő egyik bárban dolgozott táncosnőként.

Az ügy gyanúsítottja 2011. augusztus 1-jén éjszaka, a szintén táncosnőként dolgozó társával együtt egy osztrák férfi lakására ment, ahol a férfit elkábították, majd tőle több tízezer eurót, 5 db értékes órát, továbbá 4 db márkás szemüveget tulajdonítottak el, cselekményükkel több mint ötmillió forint kárt okozva alkalmi partnerüknek.

A bűncselekmény elkövetése miatt F. Renáta bűntársának felelősségre vonása Ausztriában megtörtént, azonban a 34 éves ózdi nő az osztrák szervek eljárása alól kivonta magát. Elfogására 2013. őszén, Ózdon került sor, melyet a rendőrkapitányság járőrei hajtottak végre.

Az elfogott gyanúsítottat a nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd előterjesztése alapján, ügyészi indítványra a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A napokban az Ózdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben indított nyomozást lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában