Helyi közélet

2014.04.27. 17:22

Küldjön hírt - Elsüllyedt egy motorcsónak a Tiszában

Tiszaújváros - Április 27-én, eddig tisztázatlan körülmények között, felborult és elsüllyedt egy motorcsónak a Tiszában, Tiszaújváros közelében.

Tiszaújváros - Április 27-én, eddig tisztázatlan körülmények között, felborult és elsüllyedt egy motorcsónak a Tiszában, Tiszaújváros közelében.A baleset következtében a jármű vezetője nem sérült meg és épségben partra tudott úszni, ám a csónak és a benne szállított nagy értékű horgászfelszerelés elmerült. A jármű pontos helyének meghatározását követően kiemelésre kerül, az egyébként hajózási akadály tárgyát nem képező vízi jármű, mondta el Szabó Ádám, a kutatást vezető búvár. Mint ahogyan azt sejteni is lehetett, nem lesz könnyű dolga a búvárainknak, mivel a jármű elsüllyedésének pontos helyét nem tudta megmutatni a szerencsétlenül járt horgász, így egy közel 150 méter hosszú folyószakaszt kell átkutatnunk, méterről méterre, magyarázza a búvárok merülésvezetője. Vállalkozásunkat rendszeresen keresik meg különböző víz alatti feladatok végrehajtásával, ebbe bele tartoznak a víz alatti szerelési és javítási munkák, illetve az ehhez hasonló kutatási és mentési feladatok is. Mivel a tavalyi évben, közel harminc elsüllyedt kisgéphajót és leszakadt csónakmotort találtunk meg, illetve hoztunk a felszínre, így ez esetben is nagy esély van rá, hogy megtaláljuk és kiemeljük az elsüllyedt csónakot, mely a benne lévő értékes horgászfelszereléssel együtt, közel egy millió forint értéket képvisel.

- Háda Beáta -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában