Helyi közélet

2014.04.29. 21:05

Közösen a miskolci alapellátás javításáért

Miskolc - A miskolci egészségügyi alapellátás volt a fő téma azon a keddi tanácskozáson, amelyen részt vett a Miskolci Vállalkozó Háziorvosi Rendszert Működtető Egyesülés, valamint dr. Kriza Ákos polgármestere, továbbá Miskolci Róbert, az egészségügyi osztály vezetője és Kovács László, az egészségügyi bizottság elnöke.

Miskolc - A miskolci egészségügyi alapellátás volt a fő téma azon a keddi tanácskozáson, amelyen részt vett a Miskolci Vállalkozó Háziorvosi Rendszert Működtető Egyesülés, valamint dr. Kriza Ákos polgármestere, továbbá Miskolci Róbert, az egészségügyi osztály vezetője és Kovács László, az egészségügyi bizottság elnöke.A közös eredmények között az Avasi Egészségház létrehozását, a Tömörkényi utcai rendelőkomplexum felújítását, 4 rendelő akadálymentesítését, valamint a 24 órás háziorvosi ügyelet létrehozását említette összegzésében az egyesülés elnöke, dr. Palla Sándor. Amin pedig javítani szeretnének, az az alapellátásban érintettek – az ügyeletet biztosító vállalkozás, a háziorvosi egyesülés és az önkormányzat – közötti kommunikáció. Mint mondta, az egyesülés régóta szorgalmazza, hogy a felmerülő problémákat rendszeresen megbeszéljék, s a megoldásokra közösen keressenek, találjanak megoldást. A folyamatos konzultációk lehetőségének megteremtésre az osztályvezető kapott megbízást. A polgármester azt is megígérte: keresik a lehetőségét, hogy utólagos igazolás mellett az orvosok a betegellátás céljából bárhol bármikor ingyen parkolhassanak.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában