Helyi közélet

2014.04.04. 18:03

„Kibírjuk, legyőzzük, megcsináljuk”

Miskolc - Vivien sorsának alakulása felől több olvasónk is érdeklődött.

Miskolc - Vivien sorsának alakulása felől több olvasónk is érdeklődött.Miskolcon sem találták műthetőnek Bonivárt Vivient, írtuk tavaly júniusban a füzesabonyi agydaganatos kislányról, aki ennek ellenére hitt a gyógyulásában. Egy korábbi beavatkozás előtt azonban arra kérte édesanyját: ha nem élné túl, az ép szerveit ajánlja fel más gyerekeknek, hogy legalább az ő életüket meg tudják menteni. E gondolatok sok olvasónkban megmaradtak, s szeretnék tudni, mi van Viviennel.

Sokat nőtt

– Bár volt néhány hónap, amikor úgy tűnt, hogy a daganat fejlődése megállt, Vivien állapota egyre romlik. Az én kislányom, aki pár éve országos szavalóversenyt nyert, ma képtelen megtanulni egy versikét, és januártól egyre pöszébb is. Bár felvetettem a gimnáziumba (Füzesabonyban ez az egyetlen középiskola), osztályzatokat nem kap, nem feleltetik. Úgy gondolom, jobb neki, ha a kortársai között van, mint naphosszat egyedül. Ám olykor sírva tér meg, nem mindenki fogadja el. Neki saját magát is nehéz, hiszen mint kiderült, az időközben 21-szer 11 centiméteresre nőtt daganat és az újabban felfedezett három elváltozás okán az én addig törékeny, csinos kislányom hirtelen 180 centiméteresre nőtt, a súlya is 85 kiló. Hiába tartjuk be szigorúan a diétát, teszünk meg minden lehetőt, emiatt sokszor dühös is. S noha 15 éves kamasz, egyre gyerekesebb – osztotta meg az édesanya, Bonivártné Tóth Noémi. Elmesélte: két kisfia nagyon ellentétesen viszonyul nővérük kitöréseihez, a kisebb nagyon aggódik érte, a nagyobbat inkább bosszantja. Ezt sem könnyű kezelnie az anyának...

Cikkünk folytatása a szombati Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában