Helyi közélet

2014.04.10. 14:25

Hernádszentandrás: Két üzenete is van az ültető napunknak

Hernádszentandrás - Az utóbbi években bebizonyította Hernádszentandrás, hogy egy nyitott, befogadó, fejlődő közösség.

Hernádszentandrás - Az utóbbi években bebizonyította Hernádszentandrás, hogy egy nyitott, befogadó, fejlődő közösség. Április 11-én a Kéz a kézben ültető napon a méltatlanul magára hagyott Boldogkőváraljai Fogyatékosok Otthona mellé áll a pici falu. A bio kertben együtt ültetnek az egészséges hernádszentandrási fiatalok és felnőttek az otthonban élő fogyatékos fiatalokkal.

- A közösségünk a BioSzentandrás program kapcsán annyi figyelmet és szeretetet kapott az országból és Európából is, hogy viszonozni szeretnénk azt egy olyan csoport felé, akit az utóbbi időben magára hagyott a társadalom - mondja Hernádszentandrás polgármestere, Üveges Gábor. - Az ültető napunknak két üzenete is van. Megfogni azoknak az embertársainknak a kezét, akiket a sors nem részesített a teljes élet örömében, és felhívni a figyelmet arra: lépjünk ki, lássunk túl a saját életünkön, gondjainkon. Adjunk néhány órát, adjuk oda a figyelmünket nekik, ezzel különleges és felejthetetlen élményt hozva az életükbe.

Bio termékkóstoló

A Kéz a kézben ültető nap programja április 11-én délután három órakor kezdődik a bio kertben. A kertvezetés után a bio burgonyával ismerkednek majd a résztvevők. Ezután kezdődik a burgonyaültetés, ahol a csapatok tagjai egészséges felnőttek, gyerekek és fogyatékkal élők lesznek. A cél az, hogy a vendégek minél aktívabban vegyenek részt a munkálatokban, tapasztalják meg a közös tevékenység örömét. A programban lesz majd még bio termékkóstoló, szentandrási uzsonna és a helyi gyerekek által készített ajándékok átadása is. Üveges Gábor bízik abban, hogy az általuk elindított kéz a kézben program követőkre talál, és a jövőben más települések is kinyitják az ajtajukat a fogyatékkal élő emberek előtt.

ÉM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában