Helyi közélet

2014.04.14. 18:25

Az egyetemi könyvtár a minőségi oktatásért

Miskolc - Egy 50 milliós uniós támogatás révén továbbfejlesztette információszolgáltatási rendszerét a Miskolci Egyetem Könyvtára. Az új lehetőségeket a hétfői projektzárón ecsetelték.

Miskolc - Egy 50 milliós uniós támogatás révén továbbfejlesztette információszolgáltatási rendszerét a Miskolci Egyetem Könyvtára. Az új lehetőségeket a hétfői projektzárón ecsetelték.Az egyik eredmény, hogy letették egy olyan digitális képkönyvtár alapjait, amely a régió ipartörténeti múltjának hiteles bemutatását célozza. A fejlesztés másik elemét az a DRM rendszerben működő tananyagterminál jelenti, amely a hallgatók számára biztosítja a kis példányszámú tananyagok digitális formában (a szerzői jogokat nem sértő módon) történő használatát. A fejlesztés harmadik elemét a 12-18 éves szakiskolai, hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő tanulók szövegértését fejlesztő képzések jelentik, amelyektől azt remélik, hogy e körből is egyre többen élnek majd a könyvtári szolgáltatások oktatást-tanulást segítő lehetőségeivel. A projekt negyedik lába az adatbázisok közös kereső felületének kialakítása, amely megkönnyíti a könyvtári szolgáltatások mobil eszközökről való elérhetőségét.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában