Helyi közélet

2014.04.30. 13:59

A világ első hatjának egyike

Miskolc - A miskolci jókais csapat különdíjas lett az Oxford Kiadó nemzetközi versenyén.

Miskolc - A miskolci jókais csapat különdíjas lett az Oxford Kiadó nemzetközi versenyén.A világ 21 országából összesen 406 pályamunka érkezett be, Magyarországról 80. A győztes munka Csehországból került ki, az öt különdíjjal jutalmazott egyike – 1 szerb, 2 szlovák és 1 vietnámi mellett – a miskolci Jókai Mór Református Iskola egyik pályamunkája lett. Készítői: az 5. a osztály tanulói, Hatvani Gergely vezetésével, Mészáros Ágnes tanárnő irányításával. Ők, mint a pályázók többsége, a több információ közvetítésére alkalmas online megoldást választották.

– Ugyan az oxfordi központ is eljuttathatta volna postai úton a Gergelynek és a tanárnőnek járó díjakat, illetve a csoport tagjainak szóló okleveleket, ajándékokat, amikor szembesültem azzal, hogy egy ilyen népes mezőnyben Magyarországról ők az egyedüli díjazottak, úgy gondoltam, megérdemlik, hogy erre díjátadó ünnepséget szervezzünk – mondta Magnucz Zsolt, a kiadó regionális képviselője a keddi rendezvényen, amely az iskola valamennyi tanulója és pedagógusa előtt zajlott.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában