Helyi közélet

2014.03.05. 10:10

Városgazda: Kátyúzás most, kátyúzás tavasszal

Miskolc - Minden évben a tavasz közeledtével aktuálissá válik a kialakult kátyúk megszüntetése. Pfliegler Péter alpolgármester és Szélyes Domokos, a Miskolci Városgazda ügyvezető igazgatója elmondta, minden nap tesznek lépéseket annak érdekében, hogy a legrövidebb időn belül kátyúmentessé tegyék a várost.

Miskolc - Minden évben a tavasz közeledtével aktuálissá válik a kialakult kátyúk megszüntetése. Pfliegler Péter alpolgármester és Szélyes Domokos, a Miskolci Városgazda ügyvezető igazgatója elmondta, minden nap tesznek lépéseket annak érdekében, hogy a legrövidebb időn belül kátyúmentessé tegyék a várost.

– Felkészültünk a gyors, hatékony kátyúmentesítésre, amelyhez az anyagi forrásunk is biztosított, sőt, ez évben megnövelt költségkerettel rendelkezünk – kezdte tájékoztatását Szélyes Domokos. – A kátyúk megszüntetésének folyamatát két lépésben tudjuk megvalósítani. Elsőként saját kapacitással és miskolci partnerünkkel együtt folyamatosan dolgozunk a balesetveszélyes útburkolati hibák megszüntetésén. Itt egy aszfalt újrahasznosító berendezéssel a feltöredezett aszfaltot megolvasztjuk és ezzel a megolvasztott aszfalttal tudjuk megszüntetni a kátyúkat. Előnye, hogy kevés anyagköltséggel lehet vele kátyúzni, hátránya, hogy nagymértékű kátyúzásra, a berendezés kapacitása miatt nem alkalmas. Az aszfaltkeverő telepek nyitásával kerül sor a nagyobb mértékű munkák elvégzésére, amikor már ezek a telepek biztosítják nagy mennyiségben a kátyúzáshoz szükséges bedolgozandó kevert aszfaltot. Az aszfaltkeverő telepek várhatóan április elején nyitnak, így akkor kezdhetjük meg mi is a tavalyi évhez hasonló nagymértékű kátyúzást a városban – részletezte a Városgazda ügyvezetője, aki hozzátette: a város gépparkjának értékét növelve, pályázati forrásból saját aszfalt újrahasznosító berendezés (Bagela) beszerzését is elindították, ami márciusban már munka közben lesz látható a miskolci utakon. – Munkába állításával az aszfaltkeverő telepek nyitásáig nagyobb mennyiségben is tudunk majd kátyúzni. Örömteli az is, hogy a tavalyi évben végzett munka megmutatta hatását, kevesebb kátyú keletkezett az önkormányzati utakon, a fő- és közösségi közlekedés útvonalain – tette hozzá Szélyes Domokos.

– A város már most készül az aszfaltkeverő telepek nyitása utáni nagymértékű kátyúzásra. Az útellenőri jelentések alapján egyeztetünk a közútkezelővel, összehangoljuk a városban a kátyúzási tevékenységet, kialakítjuk annak útvonalát – ezt már Pfliegler Péter alpolgármester mondta. – A nagymértékű kátyúzásnál több csapat összehangolt tevékenységével arra törekszünk, hogy a lehető legkevésbé akadályozzuk a forgalmat. És persze arra, hogy az összes kátyút eltüntessük, először a főközlekedési útvonalakról, majd azokat rendbe rakva haladunk a kevésbé forgalmas mellékutakon is a javítási munkálatokkal. A tavalyi 156 millió forinthoz képest az idei előirányzat 200 millió forint, hangsúlyosan a lakótelepi mellékutak és gyűjtőutak javítása miatt emelve az előirányzat összegén. E mellett, a tavalyi évhez hasonlóan ismét napi rendszerességgel fogjuk tájékoztatni a lakosságot a munkavégzések helyéről a médián keresztül – zárta tájékoztatását Pfliegler Péter.

Felhívás

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. várja a kátyúkkal, a kátyúk helyével kapcsolatos bejelentéseket a [email protected] e-mail címre vagy központi telefonszámukra: 46/412-611. Köszönjük!

Jelenlegi munkavégzések

2014. március 3-ig, az elmúlt hetekben a Városgazda Kft. a Szirma, a Koboz, a Híd és a Csaba vezér utcában dolgozott.

2014. március 3-án kezdték a Bogáncs utca kátyúzását, ennek befejezése e hét végére várható.

2014. március 4-én és 5-én kátyúzási tevékenység folyik a Selyemrét utcán, valamint a Csehov utca veszélyes kátyúinak megszüntetését is elvégzik, elvégezték.

2014. március 10-től a Várközi utca veszélyes kátyúinak megszüntetése kezdődhet.

Az aszfaltkeverő telepek nyitásáig az alábbi utcák kátyúzását tervezik még: Egri, Balassi B., Világ, Mésztelep, Farkas Antal, Igazság, Cseresznyés, Beniczky utca.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában