Helyi közélet

2014.03.18. 12:33

Választás 2014 | MSZP: elhallgattatják az ellenzéket

Miskolc - „Kriza Ákos három és fél éve csak arra törekszik, hogy elhallgattassa és eltapossa az ellenzéket” –ezt mondta keddi sajtótájékoztatóján Bazin Géza szocialista önkormányzati képviselő.

Miskolc - „Kriza Ákos három és fél éve csak arra törekszik, hogy elhallgattassa és eltapossa az ellenzéket” –ezt mondta keddi sajtótájékoztatóján Bazin Géza szocialista önkormányzati képviselő. „Azt az ellenzéket, amelyet miskolciak tízezrei juttattak be az önkormányzatba azért, hogy képviseljék őket. A márciusi közgyűlésén a fideszes többség ugyanis ismét módosította a szervezeti és működési szabályzatot. Csakúgy, mint korábban, ezúttal is az ellenzéki képviselők jogainak megnyirbálása, saját hatalmuk kiszélesítése vezérelte őket. Korábban megszüntették a rendszerváltás óta működő napirend előtti hozzászólás intézményét, csak azért, hogy az ellenzéki képviselők ne fejthessék ki álláspontjukat bármely, általuk szabadon választott miskolci témában. Dr. Kriza Ákos polgármester ugyanakkor – jogszabályellenesen – továbbra is szót kapott. Ezt az állapotot legalizálták a márciusi módosítással. Káli Sándor megmutatta, hogyan lehet demokratikusan, úriember módjára vezetni egy döntéshozó testületet” – fogalmazott.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában