Helyi közélet

2014.03.19. 19:31

Referencia óvoda lett a sajóvárkonyi

Ózd - Utazás a föld körül címmel tartották meg a referencia vizsgát Ózdon, a Tétény Vezér úti óvodában.

Ózd - Utazás a föld körül címmel tartották meg a referencia vizsgát Ózdon, a Tétény Vezér úti óvodában.A többnyire hátrányos helyzetű, roma származású gyerekekkel foglalkozó intézményben jelentős előrelépésnek tartják a mostani címet. A vizsganapon a gyerekek segítségével Németország nevezetességeit mutatták be. Többek között a jelképekről, a nyelvről és az autómárkákról is beszámoltak a kicsik, akik az óvónők segítségével, játékos formában számoltak be a tudásukról.

Juhászné Völcsek Mária óvodavezető kérdésünkre megjegyezte: külön szakmai feltételrendszernek kellett eleget tenniük, hogy ezt az elismerést kivívják. Egy hároméves folyamat végén jött el a referenciavizsga ideje. Nagy kihívás volt az intézmény számára, aminek sikerült megfelelni, méghozzá a városban elsőként. Juhászné Völgyek Mária hozzátette: ez is bizonyítja, hogy a hátrányos helyzetű gyerekekkel is lehet minőségi és színvonalas munkát végezni.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában