Helyi közélet

2014.03.24. 11:02

Pannon-tenger Múzeum - Egy a hatvanhárom ezer projekt közül

Miskolc - Csábító lehetőségekkel megfejelt nyílt napot tartottak a Pannon-tenger Múzeumban szombaton.

Miskolc - Csábító lehetőségekkel megfejelt nyílt napot tartottak a Pannon-tenger Múzeumban szombaton.Nem mintha önmagában nem lenne elég látványos a Pannon-tenger Múzeum, ám mint az uniós fejlesztéseket a nagyközönséghez közelvivő "Uniós fejlesztések nyílt napja" sorozat minden egyes helyszínén, szombaton itt is további vonzó programokat kínáltak az érdeklődőknek: kicsiknek és nagyoknak. Volt többek között Legó-játszóház, kézműves foglalkozás, zene, bábelőadás és Szerencsekerék játék.

A 2013-ban útjára indított programsorozat keretében, amelynek a szombati is része volt, az EU-s támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba engednek betekintést. A nagy érdeklődésre tekintettel március négy hétvégéjén országszerte több mint 50 helyszínen várták, várják a látogatókat.

A Herman Ottó Múzeum Pannon-tenger ásványtermében Csepreghy Nándor, a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár helyi fideszes országgyűlési képviselők társaságában tartott sajtótájékoztatót. Ezen szó esett három másik látványos miskolci beruházásról: a lillafüredi kisvasútról, valamint a függőkertről és a Diósgyőri várról. Az is elhangzott: A Széchenyi 2020 programnak köszönhetően a következő 7 évben felpörögnek az uniós fejlesztések.

Hol lesz még?

A további lehetőségek iránt érdeklődők az interneten a http://nyiltnap.szechenyi2020.hu oldalon tájékozódhatnak. (Egyes helyszíneken a korlátozott befogadóképesség miatt előzetes regisztrációhoz kötött a megjelenés.)

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában