Helyi közélet

2014.03.12. 13:19

Kamáztak a kamázók - időutazás a Kossuthok közé

Miskolc - Egy évtizedek óta létező, ám csak Miskolcon és környékén ismert sportot űztek múlt csütörtökön az átjárósok: kamáztak.

Miskolc - Egy évtizedek óta létező, ám csak Miskolcon és környékén ismert sportot űztek múlt csütörtökön az átjárósok: kamáztak.A KAMA nevet, mint ismert, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület helytörténettel és természetvédelemmel foglalkozó projektje vette fel fél éve (kamaprojekt.hu), és a rendszeres vetélkedők, akciók, valamint az online játék mellett a szervezők a gyerekkorunkból ismert sportág felélesztésével, népszerűsítésével is foglalkoznak.

A kamát, vagy ahogy mások ismerik, komát, kisebb-nagyobb csapatokban lehet játszani, iskolaudvar, kézilabdapálya, üres rét kell hozzá csak, két kapuszerűség, valamint kislabda. Utóbbiakkal felszerelkezve, előbbinek pedig a megyeszékhely belvárosában az Erzsébet teret, azaz a néhai Kossuth mozi és a Kossuth-szobor közötti placcot kiválasztva folyt a játék délután körülbelül egy órán át. Flashmob jelleggel, vagyis a játszókhoz a járókelők, érdeklődők közül bárki beállhatott, egy perc is elég volt az alkalmi szabályok (mert amúgy sokféleképpen játsszák a kamát!) elmagyarázásához.

A sporttudósítói hűséghez hozzátartozik: a meccset a zöldek nyerték 5-4-re a feketepólósok ellen.

A KAMA Projekt a következő hetekben faültetéssel, avasi kilátóbeli vitanappal, iskolák közötti vetélkedővel (a Factoryban) s hasonlókkal folytatódik. De a tervek között szerepel a hivatalos városi kamabajnokság beindítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában