Helyi közélet

2014.03.12. 01:01

Húszévesek a nyugdíjasok

Encs-Fügöd - Húsz éve, március 8-án alakult a Fügödi Nyugdíjas Klub, a jubileum tiszteletére ünnepséget rendeztek a településrész közösségi házában az elmúlt szombaton (szintén március 8-án). Simon Lászlóné Marika lelkesen beszélt lapunknak a klub alakulásáról.

Encs-Fügöd - Húsz éve, március 8-án alakult a Fügödi Nyugdíjas Klub, a jubileum tiszteletére ünnepséget rendeztek a településrész közösségi házában az elmúlt szombaton (szintén március 8-án). Simon Lászlóné Marika lelkesen beszélt lapunknak a klub alakulásáról.Mint mesélte, 40 évig körzeti ápolónőként dolgozott többek között Fügödön is, és azt vette észre, hogy ide valahogy nem jutnak el az önkormányzati hírek. Ezért arra gondolt, hogyha lenne egy civil közösségük, akkor a városvezetők döntéseiről is jobban értesülnének, és ők is tehetnének valamit a közösségért. Így is lett, Marika 20 éve megalapította a klubot, és azóta sok-sok sikert tudhatnak magukénak. Sikeresen pályáztak 1998-ban a Vöröskereszthez és a Vörös Félholdhoz. Az elnyert 6,5 millió forintból Fügödön korszerűsítették és felújították a közösségi házat, melyben helyet kapott egy modern orvosi rendelő is. De a 42 tagú klubon belül szinte minden hónapban történik valami: rendeznek nőnapot, farsangot, anyák napját, születés- és névnapokat. Rendbe hozták a temetőben az elhanyagolt sírokat, karácsonykor pedig ajándékot visznek az erdőbényei és hejcei idősek otthonába.

– Színes az életünk, és ez így van jól, hiszen a nyugdíjas embereknek is szükségük van a közösségre, a célokkal teli mindennapokra – vallja Marika.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában