Helyi közélet

2014.03.21. 08:47

Hová vezet az akácos vita?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az erdészeti szakemberek szerint az akácot kiirtani nem, csak kordában tartani (és ezt ellenőrizni) kell.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az erdészeti szakemberek szerint az akácot kiirtani nem, csak kordában tartani (és ezt ellenőrizni) kell.– A tiszta pénzt az akácméz jelenti. A repce- és a napraforgómézből befolyó bevétel elmegy a vándoroltatásra, az őszi etetésre, egyéb költségekre. Arra nem is merek gondolni, mi lenne, ha az akácosokat teljesen megszüntetnék. Bár úgy gondolom, semmiképp nem hagynék fel vele, mert annyira szeretek vele foglalkozni – mondja Gégény László méhész, aki Tiszalúcon 70 családot tart (tavasztól őszig ezzel foglalkozik, csak közte vállalmás munkát). Az akácmézét szinte teljes mértékben Németországba viszik ki, miután ottani laboratóriumokban bevizsgálják. Ő csak dicsérni tudja az akácmézet, bár nevetve beismeri: az ő kedvence az erdei méz.

Ez az ellentmondás azonban szóra sem érdemes ahhoz képest, ami az akácméz mellett fellángolt vitákban tapasztalható.

Cikkünk folytatása a www.eszak.hu-n és a pénteki Észak-Magyarországban.

ÉM-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában