Helyi közélet

2014.03.12. 11:27

Focista a könyvespolcok között

Encs - Élete első Európa-bajnokságán rögtön aranyat nyert. Arcok a megyéből: Czernai Gábor focista.

Encs - Élete első Európa-bajnokságán rögtön aranyat nyert. Arcok a megyéből: Czernai Gábor focista.Egy Európa-bajnok focista is dolgozik az encsi Városi Művelődési Ház és Könyvtárban: Czernai Gábor, aki Magyar Diabetes Labdarúgó Válogatott tagjaként nyáron Horvátországban járt a cukorbetegek számára rendezett foci Eb-n. A magyar csapat az aranyérmet hozta el a bajnokságról.

A 23 éves focista 8 éves korában kezdett el sportolni, és 11 éves volt, amikor kiderült, hogy cukorbeteg. Az édesapjának lett gyanús, hogy túl sokat iszik, de enni szinte semmit nem akar. Az orvosi vizsgálat aztán kiderítette, hogy Gábor egyes típusú cukorbetegségben szenved. Azóta az inzulinadagoló pumpa nélkülözhetetlen eszköz számára. Nem érzi azonban, hogy betegsége bármiben is akadályozná. Folytatta a sportolást, ma is az Encsi Városi Sportklub tagja, és a megyei első osztályban játszik. Arra kell csak vigyáznia, hogy minden edzés és meccs előtt megmérje a cukorszintjét és egyen valamit.

További részletek a www.eszak.hu-n és a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában